ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Přenos dobré praxe v dobrovolnictví ve Volyni

Zaměřeno na seniory a úředníky.

Příklady dobré praxe s dobrovolnictvím z Prachatic putovaly 23. 10. 2018 do Volyně. Seminář k dobrovolnictví vedla Jitka Kotrbová z Fondu dalšího vzdělávání MPSV.  Hosty byly koordinátorka dobrovolnictví na Městském úřadu Prachatice, předsedkyně SPA Volyně Marie Saša Lienau, zástupce spolku Volyně v dolyně Jana Křišťanová a tajemnice Městského úřadu Volyně Miloslava Benediktová.

První přednáška se nesla v duchu základních informací o dobrovolnictví a projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě. Následovaly příspěvky od organizací, které by pomoc ve Volyni potřebovaly (Dětský domov Volyně, SPA Volyně z.s. – spolek aktivních seniorek a seniorů a zdravotně postižených ve Volyni a sdružení Volyně v dolině).

SPAS Volyně z.s. Spolek aktivních seniorek a seniorů a zdravotně postižených ve Volyni, Předsedkyně: Marie Saša Lienau, Hradčanská 182, 38701 Volyně, tel. 605 844 863.

Volyně v dolyně je občanské sdružení, které vzniklo 28. 1. 2009 registrací na Ministerstvu vnitra. Vzniklo z potřeby ovlivnit dění ve městě Volyně dokud ještě není pozdě. Zákládajícími členy jsou MUDr. Jan Kovář, Mgr. Štěpán Kovář, Mgr. Jana Křišťanová a MgA. Lukáš Černý, tedy mladí Volyňáci, kterým stav města a jeho perspektivy do budoucnosti nejsou lhostejné.

Nově byla navázána spolupráce s Městským úřadem ve Volyni. V brzké době zaměstnanci úřadu z Volyně navštíví naše město, úřad aby se přesvědčili o dobrovolnických aktivitách Prachatic.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
23.10.2018