ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Víme, jak na to? Jak pečovat…

Seminář pro pečující osoby: Jak pečovat a nevyhořet.

SOS ŠUMAVSKO (sociální partnerství) připravila pro pečující osoby seminář za podpory EU s lektorkou Mgr. Bc. Andreou Tajanovskou, DiS.: Jak pečovat a nevyhořet.

Skupina neformálních pečujících a pečujících o osobu blízkou se sešla v přednáškovém sále společnosti KreBul a čtyři hodiny procházela možnosti, příležitosti, jak nevyhořet. Samozřejmě, že základem byly informace o syndromu vyhoření (vyčerpání), jeho fázích, ale i o signálech ohrožení osobnosti, a především o tom, jak je důležité znát sám sebe, své možnosti. V závěru "Jak na to" došlo ke konkrétním radám, příkladům z praxe, výpovědím přítomných, výměně zkušeností.

A nyní trocha pro vás při syndromu vyhoření ve zkratce: snižte příliš vysoké nároky, nepropadejte syndromu pomocníka, naučte se říkat NE, stanovte si priority, dobrý plán ušetří polovinu času, vyjadřujte své pocity, hledejte podporu, vyvarujte se negativního myšlení, zachovávejte rozvahu … a hodně spěte, minimálně 8 hodin denně, stanovte si priority, změňte společnost a nebojujte sami.
Navštivte další kurzy a semináře MAS ŠUMAVSKO, stojí to za to.

Blíže: Místní akční skupina MAS Šumavsko – SOS Šumavsko, Archiváře Teplého, 102, 387 06 Malenice, www.sossumavsko.cz
Akce hrazena z programu Podpora pečujících osob na Prachaticku a Vimpersku“
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
02.06.2021