ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Slavnosti vína a mandloní

Senioři se vydali do Hustopečí na slavnosti vína a mandloní

Sobotu 26. března 2022 prožili členové Seniorklubu Bohumín trochu nezvykle.
98 seniorů se vydalo 2 autobusy do Hustopečí na Slavnosti mandloní a vína.


Naším cílem bylo dostat se mandloňovou stezkou do dvou mandloňových sadů. Ty jsou největší v České republice. Mandloně se zde pěstují  od 17.století.  Jeden sad má rozlohu 1,7 ha a roste zde  asi 400 stromů. V druhém sadu o rozloze 2,7 ha roste asi 530 stromů.
Trasy k sadům  od zaparkovaných 2 autobusů   vedou  dvě. Jedna  je dlouhá skoro 9 km. Vede skoro po rovině, je bezpečná a klidná. Druhá je kratší. Měří cca 5 km, ale je dosti   náročná.
Každý si vybral tu, o které si myslel, že ji zvládne.

Mnozí až cestou zjistili, že se nerozhodli zrovna správně. Přesto to  s menším či větším problémem zvládl každý. Na obou trasách jsme míjeli spoustu turistů. Mnozí šli s pejsky či kočárky. Škoda, že  pro velký počet lidí kolem nás, jsme se prakticky nikdo nedostali na dřevěnou rozhlednu ,  ze které je nádherný výhled do dalekého okolí. Navíc bylo velké horko a stát po túře ještě na sluníčku v dlouhé řadě ,  to většinu z nás odradilo.  Měli jsme dostatek času se pokochat pohledem na nádherně rozkvetlé stromy. Květy byly na některých stromech jinak barevné. Prý podle druhu mandlí.

Trochu odpočinutý se každý dle svého uvážení vrátil zpět dolů trasou, kterou si opět sám vybral..
Naše cesta vedla na náměstí, kde byl bohatý program.  Kdo měl zájem , postavil se do dlouhé  řady u některého ze stánků a koupil si k ochutnání nějakou mandlovou dobrotu. ..
Domů jsme odjížděli unaveni, ale  každý z nás si domů odvážel krásné vzpomínky na tento zajímavý zájezd.
 
 
Hana Práglová,
Senior klub Bohumín,
28.03.2022