ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Kufřík pro život – život v kufříku v Prachaticích

Mezigenerační solidarita

Kufřík pro život – život v kufříku
Setkání s primářkou dětského oddělení Prachatické nemocnice Lenkou Pěstovou a autory a autorkami výrobků šitých, pletených a háčkovaných pro děti, proběhlo v prachatickém SeniorPointu při společnosti KreBul o.p.s.
Výzvou pro nás byl Nadační fond La Vida Laca a společnost Mezi námi, Nemocnice Prachatice, kam také výrobky po skončení výstavy (je k vidění ještě do konce dubna – na Zlaté stezce 145, Prachatice denně otevřeno od 10:00 – 17:00 hodin) budou převezeny, předány.
Setkání bylo veselé, vážné, dojemné, barevné a spontánní. Paní primářka přiblížila chod porodnice i dětského oddělení, vyprávěla příběhy dětí, představena byla i nadace, ale i další skvělé aktivity dobrovolníků SeniorPointu Prachatice. Dostalo se i na sčítání přítomných, jejich dětí, vnoučat, pravnoučat a číslo přesáhlo 100!
Děkujeme všem (záměrně nebudeme jmenovat jednotlivě, protože některé práce jsme našli i na klice, všem autorkám za jejich um, čas, souznění).
Víte, jaké bylo nejčastější jméno u narozených kluků a holek? Kolik se rodí dětí za rok? Jaký je průměrný věk rodiček? Kolik vážilo nejtěžší děťátko a kolik nejlehčí? Jak se rodí nejčastěji? Jaké jsou nemoci, či úrazy dětí? Odpověď: kdo jste byl na setkání víte a proto vás zveme i na další zajímavá setkávání.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
20.04.2022