ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Další cyklovýlet na Šumavu

Vážení přátelé,

přijměte přátelské pozvání na další cyklovýlet na Šumavu. Tentokrát se na Šumavu dovezeme osobním vlakem.
Odjezd vlaku z ČB je v 8:06 hod.
Sejdeme se 13. 8. 2014 na hlavním vlakovém nádraží ve vestibulu do 7:50 minut. Zde zakoupím pro přítomné skupinovou jízdenku, která činí 108,10 Kč na jednoho pasažéra a ještě 35 Kč za kolo. Při cestě zpět se už platí pouze za kolo.

Naše cílová stanice bude v Horní Plané, odkud pojedeme po nově vybudované cyklostezce mezi pasoucími se stády dobytka a koní do Nové Pece. Zde si dáme v hospůdce oběd a budeme pokračovat, tedy stoupat do obce Laz a odtud už je to jenom kousek na Raškov, který protíná slavné Rosenaurovo dílo (rodák z Chvalšin) - Schwarzenberský plavební kanál, spojující povodí Vltavy s povodím Dunaje. Zde odbočíme doleva a pojedem stále po vrstevnici až k penzionu Marie, který se nachází těsně před Zadní Zvonkovou. Toto bude další občerstvovací stanice. Asi po 1,5 km překročíme státní hranici s Rakouskem, zde se protíná říčka s krásným jménem Pestřice a plavební kanál, podle kterého dále pojedem až do vísky Sonnenwald, zde další možnost občerstvení, ale za eura. Pak už nás čeká utažená šotolinová cesta cca 7 km hlubokým lesem až k asfaltové spojnici Aigenu a Kyselova, což představuje cca 4 km sjezd až k hladině Lipenské přehrady.
Přívoz nás převeze do Dolní Vltavice, odtud vystoupáme ostře i povlovně do Bližné a zase budem klesat do Černé v Pošumaví. Zde je další možnost vdechnutí piva. Pak už jenom přejedem sypanou hráz do Hůrky, kde nastoupíme na náš vláček.
Ten do ČB odjíždí v 16:08 nebo v 18:08 nebo ve 20:25 hod. Odjezd si domluvíme podle síly a chuti, tedy podle počasí. Mělo by být trochu chladněji (24°C) a občas přeháňky. Takže pláštěnku s sebou, aby bylo na čem svačit. Myslím, že i nějaké houbové úlovky nám obohatí cestu. Délka trasy je cca 41 km.

PS: pokud bude počasí podle slov pana Kemra jako na "Samotě u lesa", zůstaneme doma.

Fotografové nezapomeňte si fotoaparát!

Zdraví Vás a zdraví přeje

ing. Marie Bucharová
rekreační a pohybové aktivity Klub Aktiv
Jirsíkova 2, Č. Budějovice
mobil:  720 160 762
mail: mabuch@email.cz





Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
11.08.2014