ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Třetí věk v roce 2014

V pondělí 3. února se opět otevře pomyslná brána pro možnost zápisu předmětů do letního semestru studijního roku 2013 / 2014. Kromě již stávajících studentů se samozřejmě budou moci přihlásit i nováčci.
V nabídce projektu je pro jednotlivé ročníky připraveno na 25 předmětů, kterými vás budou provázet zkušení interní i externí studenti.
Program pro seniory však tímto v naší knihovně nekončí. Naopak se studenti mohou těšit na další dvě akce, které je čekají ve dnech 19. a 20. února. Tou první je oblíbený dětičák, tedy Sdružení dětí a přátel školy. Přístupný je nejen pro studenty samotné, ale hlavně pro jejich děti, vnoučata a ostatní rodinné příslušníky, kteří se chtějí dozvědět o prospěchu svých rodičů, resp. babiček a dědečků. Podvečer v odlehčeném tónu bude doplněn kytarovými a saxofonovými tóny v podání Vojty Petržilky a Jana Grunta, kteří mimo jiné také figurují mezi lektory projektu. Návštěvníci se budou moci těšit také na poslední představení hereček z divadelního souboru Třetí věk Louny.
Ve spolupráci se SENSENem a pod záštitou společnosti Vodafone se den na to, ve čtvrtek 20. února, uskuteční školení pro zájemce v oblasti práce s tabletem. Pod oficiálním názvem „Vodafone akademie – Začínáme s tabletem“ se účastníci naučí obecné informace, výhody a nevýhody tabletů, základní ovládání přístroje, internetu, map, emailu či multimédií. Kurz je pro zájemce zdarma, jen kapacita je omezená.

Kromě již zmíněných se můžete těšit i na další velké či malé akce, které vás v únoru v Městské knihovně Louny čekají. Den o Ukrajincích a Ukrajině (2. února) z nového cyklu Světových dnů v knihovně, ve kterém se návštěvníci seznamují nejen s reáliemi dané země. Kultura, tradice, zvyky, tradiční oblečení, kuchyně, workshopy, projekce dokumentárních filmů, přednášky aj.
Přednášku o Mexiku (5. února) z cyklu Lounští cestovatelé sobě nám přiblíží Kateřina Suchá.
Pravidelný cyklus Café Nobel popularizující vědu se tentokrát zaměří na hudbu v románské katedrále (6. února). Dnes již zaniklá a málo známá předchůdkyně gotické katedrály na Pražském hradě, svatovítská románská bazilika, stála na počátku české středověké monumentální architektury, umění, ale také hudby. Jak vypadala a co z ní zbylo? Jak se vzájemně ovlivňovaly liturgie s architekturou a jak vypadala liturgická hudba, která zněla v katedrále ve 13. či 14. století? To vám prozradí archeoložka Mgr. Jana Maříková Kubková, Ph.D. z Archeologického ústavu AV ČR v Praze a známý hudebník a historik hudby Doc. PhDr. David Eben, Ph.D. z Ústavu hudební vědy Filozofické fakulty UK v Praze.

A co na závěr? Snad jen pozvánka na březen. Hned v sobotu 1. března v nedalekých Cítolibech první reprezentační knihovnicky ples, kterým v knihovně začíná každoroční „Březen – měsíc čtenářů“. O tři dny později pak 7. Masopustní průvod (4. března) v maskách pro žáky mateřských a základních škol, speciální základní školy, denního stacionáře a hlavně pro širokou veřejnost.

Bližší informace k jednotlivým akcím najdete na internetových stránkách http://www.mkl.cz/, http://tretivek.mkl.cz/, http://detske.mkl.cz/ a sociální síti facebook. Těšíme se na vaši návštěvu.

Ondřej Kunc
MKL
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
22.01.2014