ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Dárek pro osamělé seniory

Časopis Vital je čtvrtletník pro seniory, který již od roku 2007 vydává nezisková organizace Elpida. Před Vánoci přichází tato obecně prospěšná společnost s kampaní  nazvanou Časopis Vital pro vaši babičku i osamělé seniory! Na serveru Hithit.cz chce od lidí vybrat 150 tisíc korun. Vybrané peníze použije na to, aby mohla celý příští rok zdarma posílat časopis Vital až 500 osamělým seniorům z domovů důchodců  a dalších pečovatelských zařízení, ve kterých žije na 50 tisíc seniorů.

"Podle reprezentativního (sociologického) průzkumu se 30 % lidí starších 50 let cítí přinejmenším občas osamoceně. Ve věkové skupině lidí starších 80 let už to je ale skoro 50 %, to v populaci odpovídá 203 tisícům nejstarších seniorů. A to už je poměrně vysoké číslo," říká socioložka Lucie Vidovićová, která s kolegyní Marcelou Petrovou Kafkovou data výzkumu Share  analyzovala.

Na Hithitu můžete přispět i vy. Tím, že si vyberete z možných odměn. Jednou z nich je i předplatné časopisu, které můžete pořídit jak svojí, tak cizí osamělé babičce/dědečkovi. Odměny zahrnují třeba i CD skupiny Please The Trees, které tato indie-rocková skupina nahrála se sborem seniorů Elpida nebo čím dál populárnější Ponožky od babičky, které z darované vlny plete přes 40 babiček-ponožkářek z celé České republiky.
Ve spotu ke kampani si zahrál herec a režisér Miroslav Krobot - přehrát si jej můžete zde. Chcete-li tuto bohulibou kampaň podpořit a udělat před Vánoci radost svým blízkým i osamělým seniorům navštivte stránky www.hithit.cz/casopisvital . Každý obdarovaný senior dostane spolu s prvním číslem časopisu i dárkový poukaz se jménem dárce.

vital.jpg
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
10.12.2015