ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Ohlédnutí za zářím I.

Čas letí jako bláznivý, já nechytím ho, ani vy. Takhle nějak to zpívá Karel Gott v jedné ze svých písniček a má bohužel pravdu. Taky vám to přijde často neskutečné a nespravedlivé, že ty chvíle jsou ty tam, jak se zpívá zase jinde? A že se všechno jaksi zrychluje? Budiž nám útěchou, že ve Zvonkohře žádný čas, i ten seberychleji plynoucí, nepromarníme.

Děje se toho tolik, že o tom nestíhám psát, což sebekriticky doznávám. Kdyby mi snad chtěl někdo občas poslat malý tiskový příspěveček do této rubriky, nejsem proti :-))) Například, fotogalerie je už takovým společným dílem, na kterém se podílí autorsky řada z vás, kteří rádi fotografujete. V psaní ještě pokulháváme, :-((( nicméně věřím, že to taky brzy rozjedeme ve větším počtu...:-))) Vraťme se ale k září, které je definitivně za námi a udělalo tečku za létem. Zde je malé připomenutí našich akcí, které proběhly zejména v jeho poslední dekádě.

 

Knihovna s Helenou na velké téma: Vždycky jsem to já (22. 9. 2015)

Schizofrenici určitě nejsme, a přesto můžeme být 4 v 1. Každý jsme tak trochu sangvinik, melancholik, cholerik, flegmatik. Tenhle mix předurčuje náš temperament. A podle toho kolik čeho v sobě máme, jsme více či méně labilní nebo stabilní, více či méně extroverti nebo introverti. Každý máme dvě roviny – emocionální a rozumovou. Abychom se víc poznali, dali jsme si testík. Jeho výsledek odhalíme až v říjnu. Pro tentokrát jsme skončili relaxací na karnevalu v Riu při divoké sambě. Soudím, že to byla první relaxace tohoto typu na světě a rozhodně měla něco do sebe...:-)) Jen nevím, jak si s ní poradili přítomní chlapi, ale myslím, že docela dobře, určitě moc netancovali, spíš pozorovali - ona taková představa ohnivé Brazilky vlnící se při sambě není vůbec špatná :-)) A občas si zablbnout je taky prima.

 

Panoráma Bowling – reminiscence na letní Prahu a všechny zvony světa (24. 9. 2015)

Setkání s fotkami se povedlo. Hlavní aktérkou ovšem byla Miluška, slavící kulaté narozeniny. Napadá mě celá řada oslavných přívlastků, které by na ni seděly, ale vím, že ona, ve své skromnosti, by o ně moc nestála. Takže to shrnu do několika vět. Je to krásná, laskavá, šarmantní a aktivní ženská, kterou všichni máme rádi a obdivujeme. Onehdy jsme spolu dobíhaly trolejbus a já jí nestačila, ačkoli patřím do věkově nižší generace. Když jsem s ní hrála petanque, byla jsem pokaždé unavená dřív a víc, a to prosím, pár mých předchůdců odpadlo ještě přede mnou. To nemluvím o jejím zpěvu, tancování, plavání, turistice a úspěšné medailové účasti na seniorské olympiádě, a také o letošní nominaci na Seniora roku... Takže ještě jednou přejeme hodně štěstí, zdraví, energie...a přidáváme fotku, koukněte na tu jiskru :-))

 

Slavnostní tréning petanque – Šanov 26. 9. 2015

Tenhle tréning byl několikátý v pořadí, ale zároveň poslední před velkým finále, jímž měla být naše účast na turnaji v rámci seniorských sportovních her v Praze, které se měly konat již za čtyři dny. Tvořila se družstva, ladila strategie i forma. Předstartovní napětí by se dalo krájet...

A to nás ještě čekal krvavý superúplněk Měsíce. Naše Země se octla přesně  mezi Sluncem a Měsícem právě na svátek sv. Václava. Je-li v tom nějaká smybolika, nevíme jistě, ale nechme se  překvapit. Opakování bude až v roce 2033. :-)))


Autor: Dana Marková

 

ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
06.10.2015