ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Proudění

 

Pátek, 30. 10. 2015, od 16 hod. v Beuronské kapli u Gymnázia Teplice

 

Motto:

...Spal bych málo a víc bych snil.

Pokračoval bych v chůzi, když se ostatní zastaví.

Probouzel bych se, když ostatní budou spát..“

G.G. Marquez

 

Kterou knihu otvíráte, když je vám smutno nebo naopak veselo? Zapisujete si příběhy, jichž jste svědkem nebo vás osloví? Píšete básně, když cítíte přetlak emocí? A jste ochotni se o své literární výtvory nebo zážitky podělit s jinými lidmi nebo se aspoň na chvíli s námi jen tak zastavit a nechat se unášet slovem a hudbou?

Pokud jste si odpověděli na výše uvedené otázky kladně, zveme vás k účasti na komponovaném literárně – hudebním pořadu, který jsme nazvali

PROUDĚNÍ.

Pořad není tématicky omezen. Základem je pouze spojení člověk – život – literatura, a mezi nimi zcela volně proudící příběhy, asociace, reflexe, recese, vzpomínky, zkušenosti, moudrost, inspirace, imaginace, v tónu veselém i vážném, třeba i absurdním nebo ironickém, jak komu libo.. Naším záměrem je znovu obnovit, co historie dávno prověřila, že pro nás lidi, je nanejvýš důležité umět se společně zamýšlet i bavit, a třeba i s pomocí literatury nacházet cestu napříč generacemi, názory i odlišnostmi všeho druhu...

Život je nekonečný proud, pojďme si to proudění, skrze literaturu a krásné tóny společně uvědomit i užít nebo to aspoň zkusit - volně spontánně, svobodně a třeba i improvizovaně :-)))

Zveme každého, kdo chce přijít s kytarou, harmonikou, houslemi... a zahrát něco pěkného, třeba svoji původní skladbu.

Těšíme se, že ti, kteří se přihlásí do programu, přečtou svoje vlastní literární dílka, ale také hodně oceníme, když nám "jen"  přečtete úryvek z oblíbené knihy a řeknete pár slov o tom, v jakém životním okamžiku vám pomohla, čím a jak vás ovlivnila. A nemusí to být jen kniha, může to být i pár krásných slov v zažloutlém památníku, nápis na  zdi, atd...

Za vás, kteří neradi čtete nahlas, můžou samozřejmě ukázku přednést jiní čtenáři, které sami pověříte nebo se toho ujme někdo z ochotných přítomných... :-))

Rádi bychom zapojili co nejvíc lidí, takže se určitě nebráníme, když se k ukázkám a úryvkům podnítí a rozvine debata. Brána názorům i generacím  je otevřená :-))

P.S. Rozhodně jsme přesvědčeni, že  mezi námi nesmí chybět Petr Kašpar se svými úžasnými „limeriky,“ třeba tím, který začíná: "Medvídek, ten malý moula"...:-))

 

Jsme tu a čekáme i na Vás .… Zvonkohra SEN SEN

ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
06.10.2015