ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Ohlédnutí za zářím II. s malým přesahem do října

 

Praha – Stadion Na Kotlářce – sportovní hry seniorů 30. 9. 2015

Účast našich borců se dá shrnout do tří slov. Velký úspěch Zvonkohry. Za tím se skrývají následující jména našich borců: Jiřka a Vašek Samkovi, Hanka a Pavel Matoušovi, Danuška Gallová, Ivanka Tulisová, Janička Šprinclová, Ruda Zlobický a Miluška Bálešová. Poslední dvě jména patří úspěšným sportovcům, kteří přivezli stříbrnou a bronzovou medaili a Ruda navíc obdržel pohár jako ocenění za věk a aktvní účast. Úspěch v podobě čtvrtého místa se dostavil i pro naše petanquové družstvo. Vzhledem k tomu, že jsme zatím jen začínající „benjamínci,“ a už se zadařil takový krásný výsledek, to by bylo, abychom v téhle disciplině za rok nestáli na bedně...

Pokud byste se chtěli podívat na záznam ze sportovních her, případně si o nich něco v klidu přečíst z oficiálních mediálních zdrojů, jukněte na tyto internetové stránky:

www.ceskatelevize.cz nebo www.Sport.cz

Asi všichni byli nadšení také z účasti známých tváří, jako byl Imrich Bugár, Olga Šípková, nebo trenér David Huf, který se seniorům dlouhodobě věnuje. V komentáři ČT jsem si přečetla větičku, která hezky vystihuje hlavní smysl her. Cituji: „nejde o výkony, ale o zábavu a smysluplné prožití volného času.“ Tak to jistě je, ale po shlédnutí televizního šotu, jsem nabyla přesvědčení, že některé výkony byly opravdu špičkové a profesionální - klobouk dolů před nimi...

Když jsem reprezentantům Zvonkohry poslala z Teplic do Prahy „esmeskovou“ zdravici a pídila se po dojmech, ozval se mi Pavel Matouš a to, co jsem v mobilu, kromě jeho hlasu, slyšela,  byli rozchechtaní a zjevně dobře naložení borci. Tak tomu se říká endorfiny v akci, napadlo mě. Pohyb na čerstvém vzduchu s kapkou Samkovic výborné „včelkovice,“ to je generátor energie. Určitě si všichni užili života, a to je hlavní věc... ta nejhlavnější :-)))

 

Co má společného televizní věž s Divadlem v Dlouhé?

Tak to vím naprosto přesně - čtvrtek s datem 1. 10. 2015. V ten den Zvonkohra vyrazila opět do Prahy. Dopoledne se věnovala návštěvě TV věže na Žižkově a odpoledne patřilo účasti na slavnostním vyhlášení cen Senior roku, které každoročně předává Nadace Charta 77 v rámci projektu Sen Sen, k němuž se hlásí i náš teplický klub. Součástí odpoledne bylo divadelní představení Líná babička, což nám připomnělo, že dnešní senioři nejsou žádná „ořezávátka,“ neb bývají zhusta „odkojeni“ kvalitním tvrdým rokenrolem. Po představení následovalo ještě přátelské posezení a setkání s představiteli a přáteli nadace. Loni, přesně na den, získala Zvonkohra první místo v soutěži klubů. I letos jsme měli od nás dva aspiranty na ceny pro jednotlivce. I když jsme cenu nakonec nezískali, Miluška s Rudou byli horkými a důstojnými favority a k vítězství jim určitě chybělo jen pár milimetrů.... takže zase úspěch.

 

No a Dnem seniorů, připadajícím právě na datum 1.10. jsme se lehce přehoupli do dalšího měsíce, a při vědomí, že tyto řádky píšu o pět dnů později, mě napadá, že ve Zvonkohře opravdu, ale opravdu! platí, že zítra už znamená včera. A pak máte něco stihnout :-)))

 

Nashle v říjnu... :-)))

 

P.S. Podle ohlasů se k jednotlivým akcím můžem ještě vrátit. Sledujte i naši obrázkovou kroniku ve fotogalerii. Poděkování  sporťákům Matoušovým a Samkovým za přípravu na sportovní klání a díky Hance Šilhánové za organizaci a itinerář zájezdu do Prahy. !!!!  

Autor: Dana Marková

 

 

 

 

 

 

ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
06.10.2015