ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Přeplavme svůj La Manche !

 

V rámci programu Aktivní život vyhlašujeme společně s Nadací Charta 77, SEN SEN  a s podporou Města Teplice měsíc leden MĚSÍCEM PLAVÁNÍ - štafetového plavání pro celý klub. Nejde o závod v pravém slova smyslu, nebudeme soutěžit mezi sebou, ale sami se sebou, svou pohodlností.

Mořská úžina – kanál La Manche je část Atlantského oceánu, která odděluje Velkou Británii od Francie. Měří 34 km. Vzdálenost je pro plavce ztížena silným přílivem a odlivem a protiproudy u francouzského pobřeží. Ve skutečnosti tak plavec překoná vzdálenost okolo 50 km. Počítá se až s 20 hodinami pobytu ve vodě o teplotě 9 – 16 stupňů C. Doposud se kanál pokusilo přeplavat přes 5 000 plavců. Uspělo jen 580 z nich. Mezi nimi je také šest plavců českých (4 muži a 2 ženy).

Plavání přináší našemu tělu samá pozitiva. Posiluje srdeční sval, snižuje riziko cévních příhod,hladinu cholesterolu a krevní tlak. Pomáhá zvládnout stresové situace lepším výdejem energie. Je osvěžující. Zmenšuje hmotnost, protože po 30 minutách plavání spálíte asi 260 kalorií.)  Udělejme něco pro sebe.

              Přeplavme každý svůj vlastní La Manche.

 

V rámci našeho klubu se pokusíme společnými silami uplavat 34 km. Je to na vás příliš? Nevadí, plavte, jak nejčastěji to půjde, a zapojme se v maximálním počtu členů klubu.

Pro naši akci bude k dispozici  jedna  volná plavecká dráha v délce 25 m v tomto čase :
 
úterý      od 13 – 15 hod.                     6.1.           13.1.            -                27.1.
středa    od 13 – 15 hod.                    7.1.                -            21.1.           28.1.
čtvrtek   od 13 – 15 hod.                     8.1.           15.1.         22.1.           29.1.
pátek     od 13 – 15 hod.      2.1.         9.1.           16.1.         23.1.           30.1.   
 

 

Plaveme štafetovým  způsobem.  U každého plavce se zapisuje každý den počet uplavaných bazénů. Výsledky zašleme v tabulce do Nadace, projekt SEN SEN. Tam naše výkony sečtou  a zjistí se, že jsme La Manche překonali  společně.

Plavání je pro členy klubu Zvonkohra, kteří se prokážou průkazkou klubu Zvonkohra.  Vstup zdarma. Čas pobytu je nepřekročitelný.  Každý při vstupu uhradí zálohu 100,- Kč, která mu bude při odchodu vrácena.
 


 

ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
02.01.2015