ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Výlet do oseckého kláštera očima Zdeny Večerníkové

   

Předvánoční výlet do oseckého kláštera se vydařil stejně jako loni, dokonce možná ještě víc s přihlédnutím k letošnímu parádnímu počasí, kteréžto minulý rok nebylo nic moc.

Pěkná procházka, na jejímž konci vás čeká něco dobrého na zahřátí je vždycky příjemná. Moc jsem si přála se výletu zúčastnit, bohužel se mi to nesplnilo, ale Zdena Večerníková udělala krásnou videoprezentaci fotografií, která už koluje po internetu a pár fotek z ní najdete i v naší fotogalerii. Takže se můžeme všichni pokochat a nasát něco z té krásné předvánoční nálady, která v klášteře vždycky panuje.

A Zdena přidává ještě pár svých dojmů:

V sobotu 12. prosince se jedenáctka „skalních“ turistů Zvonkohry vypravila na výlet do Oseka. Jelo se autobusem do Hrobu a odtud pěšky asi 3 km do oseckého kláštera, v jehož prostorách se konala vánoční prodejní výstava řemeslných výrobků. Nahlédli jsme do tajů výroby košíků, tkaní látek, paličkování krajek, pečení perníčků, cukroví a štrúdlů… Bylo tam k vidění i koupi plno krásných, vkusných věciček. Některé výrobky jsme si mohli zkusit vytvořit sami. Dětem se nejvíc líbilo zdobení perníčků, nám jejich ochutnávání.

Ve vstupní hale jsme se občerstvili, zahřáli dobrým svařáčkem a pak jsme rozproudili spolu s klavíristou tu správnou vánoční atmosféru. Přezpívali jsme skoro všechny koledy a vánoční písničky, postupně se k nám přidávali ostatní návštěvníci výstavy. Bylo to krásné připomenutí blížících se Vánoc. Odpoledne jsme se vydali pěšky na vlak, abychom ještě stihli vánoční program na Zámeckém náměstí v Teplicích, kde se sešlo přes dvacet členů Zvonkohry.“ Tolik tedy Zdena Večerníková .

A na závěr přímluva, aby se každoroční předvánoční výlet do Oseka stal pro Zvonkohru hezkou tradicí, na kterou se budem už od podzimu zase těšit. :-))

Zdena Večerníková a D. Marková 

 

 

ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
18.12.2015