ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Country párty s Petrem Kašparem

"Poslouchal jsem jednou kosa v neděli, jak se k sobě měli, když tu seděli, on a ona, jinak jeden páár," lalalá, a určitě  všichni moc dobře víme jak je to dál,...ale míň bude těch, kdo znají, že v originále nazpíval tuhle písničku americký countryový zpěvák Don Gibson a jmenovala se Oh, Lonesome me   :-))      
Věc se má tak, že většina z nás si s chutí zapěje u táboráku při kytaře nějakou osvědčenou country  melodii, aniž bychom přitom řešili odkud se vzala.  A dá se říct, že tenhle chytlavý, původně americký hudební styl u nás zdomácněl až  do té míry, že se na něj nejen specializuje hodně tuzemských interpretů, ale občas se k němu při výběru písniček uchýlí i většina těch ostatních.

My jsme při country hudbě úspěšně proskotačili odpoledne. Někdo tančil, jiný tleskal do taktu, ale nenudil se nikdo. V první části nám Petr pouštěl známou americkou klasiku, od Rogera Millera, Dona Gibsona, Patsy Cline až po Ringo Starra a jeho Act Naturally, dokazující, že ani slavní Beatles se tomuto žánru nevyhnuli. Všichni známe  české mutace slavných cantryových šlágrů,  jako jsou např. Ptačí nářečí (viz. náš kos v úvodu), Král silnic atd., atd.... Při Tennessee Waltzu se můžete krásně vznášet a Jambalaya se dá při poslechu zároveň docela dobře i uvařit například z kuřecího masa a rýže, protože se tak kromě písničky, jmenuje i jídlo. Kdo ví,  co z toho bylo na světě dřív, nechť si to nenechá pro sebe a dá nám vědět. :-)

Ve druhé části jsme zabrousili přímo do českých vod, kde má country také své zástupce i skalní příznivce.

Od KTO přes Michala Tučného, Nedvědy, Fešáky (vzpomínka na nedávno zesnulého J. Šťáhlavského a jeho „Plavou Jane“). Kdo by neznal legendární Bednu od whisky nazpívanou Miki Ryvolou a její geniální text, který jsme si také připomněli. Na svižnou Zuzanu se tančila country čtverylka, jejíž choreografii nás během chvilky naučila Věrka Heinová. Tančící páry se nejen krásně bavily, ale sklidily i nadšený aplaus od diváků. Na spousty dalších interpretů se ovšem nedostalo, protože dvě hodinky utekly klasicky jako voda. Opět nám Petr prostřednictvím hudby nalil pozitivní energii do žil. Miluška Bálešová napekla výtečný domácí perník, po němž se jen zaprášilo, kávovar byl k dispozici, nálada vynikající a k tomu ještě jsme se dozvěděli tyto následující úžasné

 

NOVINKY:

 

Další setkání s Petrem Kašparem je naplánováno na 16. března, a hudební ukázky budou tentokrát věnovány zvířecím živočichům a jejich říši, včetně hmyzu. Takže se máme na co těšit.

 

Je rozpracován zájezd do Prahy, 20. dubna, na swingové taneční odpoledne s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers – cca 40 vstupenek by mělo být k dispozici. Byl by to celodenní výlet – dopoledne bychom strávili ve spřáteleném pražském klubu Řepy s možností zahrát si pétanque. Podrobnější informace ještě budou.

 

29. 2. 2016 ve 14 hodin bude na Hrádku (nikoli v Aquacentru, jak bylo původně avizováno) slavnostní zakončení plavecké akce „La Manche,“ které bude věnováno promítání fotek, prezentaci předběžných výsledků a také sdělování si čerstvých zážitků.

 

Zájezd do Vídně je naplánován v termínu 21. až 23. 6. 2016 a již nyní se na něj můžete hlásit. Přihláškový arch je již v oběhu.

 

P.S. A ještě dávám pro zasmání „jeden slušný,“který jsem si zapamatovala. Je ze zásob Vaška Tůmy a říkal mi ho o přestávce u kafe:

Tři blondýny se vydají do lesa pro vánoční stromek. První se ptá druhé: „Máš něco? „Ne.“ Druhá se ptá třetí: „A ty něco máš?“ „Taky ne, ale tak vezmeme aspoň ten neozdobenej.“ :-))

 

Tak se mějte... a zase příště...:-))

 

Napsala: Dana Marková

 

 

ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
20.02.2016