ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Přeplavme svůj La Manche

Beseda seniorských plavců s přemožitelem La Manche, Filipem Pytlem, se koná v Horké vaně, Česká 7. Všichni plavci a neplavci jsou zváni jak na besedu, tak na závěrečné vyhodnocení akce Senzačních seniorů. Vstup je volný a každý účastník obdrží pamětní list SenSen a tři nejlepší plavci obdrží knihu od primátora města. 

Do akce se v Českých Budějovicích zapojili oba dva kluby Senzačních seniorů - Svaz důchodců a Klub Aktiv.

Magistrát města plavajícím seniorům vyšel vstříc a po dobu akce pro ně snížil vstupné do bazénu. "V rámci akce se snažím uplavat pro svůj klub co nejvíce. Chodím plavat skoro každý den. Při ceně 60,-Kč/2 hod. by to pro mne přestavovalo vysoký výdaj. Jsem potěšena, že nám rada města vyšla vstříc. Za jednu hodinu průměrně uplavu 1600 metrů", sdělila nám jedna z nepilnějších plavkyň Klubu Aktiv, paní Anna Jerhotová, která za 28 dní sama uplavala 35 740 metrů.

I další plavkyni Lídě Hervířové se podařilo samotné uplavat více jak 30 km. Ve vodě je jako doma. Vystihuje to i její zpráva: "Ahoj klubáci, v pátek 26.2. jsem naplavala 40 bazénů (2000m), přetáhla čas o 20 minut, ono se to za hodinu nedá, ale byla to nádhera. Plavčík mi popřál dráhu č.2, kde jsem byla skoro sama, sluníčko ji prosvítilo, moc jsem si to užila. Tak, moc děkuji, že jste nám to tak pěkně vyjednali, chodila jsem každý den a půjdu i v pondělí. Mám pocit, že se mi i vylepšila postava, i když váhově ne, protože piji pravidelně pivko a moc mi po plavání chutná."

Dnes zbývá poslední den plavání a padesátce senzačních seniorů z Klubu Aktiv zbývá uplavat ještě necelých 15 000 metrů, aby společně přeplavali svůj La Manche 10 krát. Držme jim palce, ať se jim to podaří. Vlastně v téhle akci nešlo ani tak o výkon. Plavci nesoutěžili mezi s sebou, právě naopak. Vzájemně se podporovali při společných plaváních a hecovali se, kdo uplave ještě několik bazénů navíc, než je obvyklé.

Není důležité přeplavat, ale udělat něco pro sebe! Vyhráli proto všichni, kdo se zapojili, vyhráli sami nad sebou, svou pohodlností. Navíc si na bazénu užili společnosti plavců, která by ve společných návštěvách mohla trvat nejméně do příštího ročníku. To vše si senzační senioři řeknou 3. března v Kulturním klubu Horká vana, kam si pozvali na besedu Filipa Pytla, který jako nejmladší Čech La Manche sám přeplaval.

Po besedě si plavání vyhodnotí. Každý plavec obdrží Pamětní list Senzačních seniorů a nejzdatnější plavci dostanou knihu od pana primátora.

Samozřejmě, že jsou plavci v Budějovicích zvědaví, jak plavaly ostatní kluby po celé České republice. Tipnete si, kolikrát se podařilo dohromady všem klubům SENSEN v republice přeplavat La Manche?
Julie Mahlerova,
29.02.2016