ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Štěstí s překážkou: Veletrh neziskovek

V Českých Budějovicích 17. 9. 2017 proběhl další ročník veletrhu neziskovek a dobré zábavy. Prezentovalo se zde např. i Jihočeské centrum zdravotně postižených a seniorů Prachatice, Chelčický domov sv. Linharta a zpívaly nevidomé Marie Šímová a Jarmila Šímová. V programu vystoupil kouzelník Radek Bakalář. K tanci a poslechu hrála skupina Nezmaři.
Náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích se postupně zaplňovalo lidmi, kteří i pro ne zrovna nejideálnější počasí přišli sdílet osudy druhých. Odpoledne plné pomoci, štěstí bez překážek, i tak by se dalo nazvat setkání zdravých s lidmi s handicapovanými, setkání rodin s dětmi, setkání zástupců neziskových organizací z celého kraje, setkání lidí co mohou dávat i těch, kteří potřebují pomoc.

U jednotlivých stánků se prezentovaly organizace různými způsoby. Někdo přinesl propagační materiály, někdo výstavu výrobků, fotografií, pomůcek, někdo připravil soutěž, někdo herní koutek, někdo měl i vlastnoručně vyrobené občerstvení. U dalších stánků se sportovalo, hrálo, radilo a pomáhalo. Na fotografiích je cesta nevidomých Marie Šímové a Jarmily Šímové po českobudějovickém náměstí. Na pódiu na počátku vystoupily všechny organizace, které zde nabízely svoji pomoc. Pak se již střídali jednotliví vystupující. Marie Šímová a Jarmila Šímová zde zazpívaly 6 písní pro nejmenší, dospělé i seniory a sklidily zaslouženě velký potlesk. Staly se také součástí vystoupení Radka Bakaláře, kouzelníka, který na pódium přišel hned po nich. Zajímavé na pódium byly také rozhovory k různým „těžkým“ tématům, o kterých se bez překážek a otevřeně mluvilo. Moderátorské role se ujala a skvěle se zhostila Alena Čarvašová, jíž také děkujeme za pozvání.

Ze stránek pořádající organizace: Projekt BuduPomahat.cz je určen na podporu neziskových organizací, které pomáhají znevýhodněným skupinám spoluobčanů.  Projekt si klade za cíl zprostředkovat veřejnosti informace ze světa pomáhajících a charitativních organizací, vytvořit prostor pro každého, kdo chce pomáhat a podpořit neziskové organizace v možnostech jejich prezentace. Přejeme naší zemi více poctivosti a všestranné úcty. A aby si každý řekl „Já budu pomáhat“.
 
Hanka RH+
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
18.09.2017