Jarmilčino slané škvarkové potěšení
Tento receptík na škvarkové tyčky (placičky, pagáčky) je zcela jednoduchý a Jarmilka Čechová nám ho upekla a na přednášce Petra Kašpara předvedla ve finální podobě, která všem moc moc chutnala, a tak tuhle "božskou manu," zprostředkujeme i návštěvníkům našich stránek. Ať je nás, šťastných gurmánů co nejvíc:
50 dkg hladké mouky
1/2 kostky droždí
25 dkg rozehřátého,ale zchladlého sádla
2 vejce a 1 na potírání
4 lžíce mléka
25 dkg rozsekaných škvarků
1 lžička soli
Zaděláme kvásek a když v mouce vzejde,přidáme sádlo,vejce a sůl.Hotové těsto rozválíme na placku a tu potom posypeme rozsekanými škvarky,placku přehneme napůl a rozválíme.Může se to párkrát zopakovat, aby těsto krásně listovalo,ale nemusí :-). Pečeme v dobře vyhřáté troubě podle velikosti a tloušťky 10-15min.
Tak takhle jednoduché to je. Vyzkoušejte, chvalte, přejeme dobrou náladu i chuť!!!! :-)))