ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Zvonkohra hlásí, že

V září odstartovala úspěšně Virtuální univerzita třetího věku pilotním cyklem na téma Vesmír. Kdo jste se zúčastnili, jistě souhlasíte, že přednášky jsou nesmírně zajímavé, ale neméně podnětná je i otevřenost různorodým pohledům i názorům, kterým se "studenti" vůbec nebrání, spíše naopak. Takže není pochyb, že se s chutí vydají za odhalováním dalších tajemství Vesmíru, a to každé pondělí v  měsíci září.
Petr Kašpar nás tentokrát pozval do USA - k poslechu americké hudby. Spolu s Helenkou Tůmovou připravili průřez muzikou, která hýbala Amerikou od  počátku minulého století. Společně jsme prožili zlaté časy  swingu, džezu, bosa novy, ale také dobu prvních muzikálů vznikajících nejen na divadelních prknech, ale i ve filmových ateliérech. Slavní američtí zpěváci propůjčili hlasy nesmrtelným melodiím a vznikly krásné evergreeny s nenapodobitelnou poetikou hudební i textovou, která se nám může zdát až patetická. Zkrátka jsme se neubránili srovnání s dneškem. Samozřejmě, časy se mění, a každá doba má svoje specifika. Ta naše, ač technicky mnohem vyspělejší, se jeví bohužel  citově vyprahlejší a hrubší a na písničkách je to mnohdy znát. Do stejné řeky se člověk prý nevrací dvakrát, ale pár vzpomínek a trocha nostalgie nikoho nezabije, ba nám často spíš prospěje. Každopádně,  při našich seancích nás Petr s Helenkou vzdělávají, kultivují naše hudební obzory a také nás baví, přičemž jim vydatně pomáhá  Vašek Tůma. I proto jsme se zase po "rozlítaných" prázdninách dostavili vděčně, radostně a v plném počtu.... Příští setkání bude věnováno sourozeneckým kapelám. Nenechte si ho ujít...
A do třetice dobrého nám  pozdrav z úspěšného zářijového výletu raportuje Jiřka Samková:
"Zdravíme výletníky, posíláme pár fotek z výletu do Dobroměřic u Loun a Červený vrch. Počasí se vydařilo a nálada byla výborná jako vždy." Fota najdete v naší fotogalerii.
Zbývá dodat, že září zdaleka ještě nekončí,  a tak se těšme na další společné akce, o kterých opět podáme zprávu... 


Napsala: Dana Marková


ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
18.09.2017