ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Program pro seniory na listopad

Program na listopad bude, pokud to půjde, nabízet aktivity na živo, ale i zajímavé on-line programy.

Nordic Walkingové lekce

 

Chůze je jedna z nejzdravějších forem pohybu a provozovat jí může téměř každý. Při Nordic Walkingové chůzi lze využít holí k větší stabilitě chůze. Zároveň se při chůzi s NW holemi zapojuje až 90% svalů celého těla. Lekcí se může účastnit každý bez ohledu na předchozí zkušenost a fyzickou kondici.

Přehled pravidelných lekcí:

  • ÚTERÝ: Praha 7 – Stromovka, začátek v 10 hod., sraz před budovou Planetária cca. 10 min před začátkem lekce (do 30.11.)
  • STŘEDA: Praha 10 – Malešický park, začátek v 9:30 hod., sraz na rohu ulic Káranská a Cerhenická „u koulí“ v dolní části parku cca. 10 min před začátkem lekce nedaleko od zast. autobusu č. 133, 188, 199 Plaňanská (do 24.11.)
  • STŘEDA: Praha 3 – Vrch Vítkov,  začátek ve 14 hod., sraz na rohu ulic Kališnická a Pražačka u vstupu do parku kousek od zast. autobusu č. 133, 136, 207  Ohrada (do 3.11.).

Na lekci doporučujeme pohodlné sportovní oblečení a obutí. Zároveň doporučujeme nosit si s sebou v batůžku pitíHole na lekci vám rádi na místě zapůjčíme, příp. pokud máte vlastní – pomůžeme Vám s jejich nastavením.

V případě dotazů k lekcím volejte Hanu Čepovou: 603 852 740.

 

Akce a výlety

 

  • neděle 7.11. Prohlídka Národního divadla

Na nedělní dopoledne 7. listopadu pro nás Miluška Veselá domluvila prohlídku Národního divadla (vč. návštěvy Prezidentského salónku). Vstupné 50 Kč bude vybráno na místě. Doba trvání prohlídky: cca 50 min.

Všechna místa na prohlídku jsou již obsazená. V budoucnu se budeme snažit zajistit další termín.

 

  • úterý 9. 11. Vycházka do Ďáblického háje a do Čimic

„Partička z Ďáblic“ nás zve do Ďáblického háje a do Čimic. Sejdeme se v úterý 9.11. ve 14 hod., na Ládví u fontány.
Čeká nás cca 6 km dlouhá trasa (kterou si můžete díky dostupnosti MHD zkrátit). Přijďte si užít krásnou, ne všem známou pražskou lokalitu. A protože každý výlet by měl mít gastronomický cíl, po trase budeme mít hospůdku i cukrárnu. Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

  • pondělí 15.11. Opékání buřtíků a Hraní Mölkky v Karlínských kasárnách  – rezervace nutná viz dále

Sejdeme se v prostorách Karlínských kasáren v čase 14 – 16 hod. Na místo se dostanete pěšky od stanice metra Florenc (cca. 7 min.) Adresa: Kasárna Karlín, Prvního pluku 20/2, 186 00 Praha 8 (vchod dovnitř je za viaduktem „jakoby“ naproti vjezdu autobusů do UAN Florenc)

Budeme hrát oblíbenou hru Mölkky, opékat buřtíky a užívat si toho, že jsme se opět sešli.

Protože na akci není možné nosit vlastní občerstvení, prosíme vás o závaznou objednávku počtu buřtů, které si budete chtít na místě zakoupit, opéct a konzumovat. Buřtík vč. chleba, hořčice a kečupu si budete moci na místě zakoupit za cenu 30 Kč/kus.

Aby je pro vás provozovatelé měli dostatečném množství buřtíků, rezervujte si je nejpozději do 8.11. ZDE.

Nicméně do „kasáren“ mohou bez registrace dorazit samozřejmě i ti, kteří nechtějí ani buřtíkovat a mölkkovat, ale prostě se jen třeba vidět s ostatními.

 

  • čtvrtek 18. 11.  Hanka Dvořáková  nás zve vlakem do Čakovic a možná ještě pěšky do Miškovic

Sejdeme se ve 14 hod. na Masarykově nádraží (sraz pod vývěskou). Lístky na vlak si zajišťuje každý sám (předpokládáme, že většina pojede na doklad MHD). V Čakovicích se projdeme kolem kostela, zámku, navštívíme zahrady a možná budeme pokračovat do Miškovic.

Trasa do 6 km. Doba trvání do 3 hod. Trasa je v dosahu MHD, takže si jí můžete dle potřeby zkrátit. Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

  • čtvrtek 25. 11. Vycházka  S Karlem Pinkasem z Palmovky na Hlavní nádraží

Pochod s neobvyklými pohledy na Prahu. Sejdeme se ve čtvrtek 25.11. 2021 ve 14:00 hod. na téčku ulic Sokolovská a Zenklova, naproti pozdně secesní budově, která má ve štítu nápis Palmovka.

Na počátku se v blízkém parčíku seznámíme se zajímavými dřevinami. Poté obejdeme vrch s bývalým Libeňským plynojemem a po silniční estakádě vystoupáme na stanici tramvají Krejcárek. Odtud budeme pokračovat po trase bývalé Žižkovské železniční spojky, která vede také tunelem pod Vítkovem. Poté co projdeme okolo zadního traktu žižkovské sokolovny, budou si moci ti šikovní zaskákat na trampolíně. U Žižkovského tunelu pro pěší odbočíme na chvíli do ulic Žižkova. Před koncem vycházky půjdeme pod hradbami žižkovských činžáků a poté pod zcela novodobými stavbami. Vstupem do útrob Hlavního nádraží dosáhneme našeho cíle. Premianti si mohou dát na závěr ještě kafíčko ve Fantově kavárně.

Trasa má délku do 3 kilometrů, vycházka bude trvat okolo 2 hodin. Přehled objektů, které budeme míjet ZDE.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.:603 852 715

 

On-line programy

S přicházejícím podzimem se pomalu začínáme vracet do on-line prostředí, kterému nevadí ani případné venkovní neutěšené počasí, ani opět se  o sobě dávající vědět Covid-19 (bohužel). Opět budeme využívat platformu ZOOM. Pro to, abyste se mohli připojit je třeba si stáhnout a nainstalovat aplikaci Zoom Client for Meetings. Jak se pak na ZOOM připojit se dozvíte na tomto videu.

 

  • pondělí od 17 hod. Pětidílný kurz trénování paměti vedený Dagmar Maroszovou (kurz probíhá od 1.11. do 29.11.)

V kurzu si procvičíte svůj mozek na zábavných lekcích trénování paměti. Naučíte se základní paměťové techniky (mnemotechniky), vyzkoušíte si různá koncentrační cvičení. Věříme, že si společný čas pěkně užijete. Tento kurz můžete absolvovat zdarma.

Kurz vede Mgr. Dagmar Maroszová, metodička v Knihovně Třinec. Knihovnice a trenérka paměti, matka a babička, manželka a dcera, milovnice psů a koček, zahrady, procházek a (nejen) černého humoru.

Přihlášení: přímý link na ZOOM, nebo: meeting ID: 531 675 3853, Passcode: 111

 

  • úterý od 10 hod.  Anglická konverzace pro mírně pokročilé s Vladimírem Papouškem. ZPOPLATNĚNÁ AKTIVITA

Máte-li zájem přidat se do konverzace, kontaktujte nás na: mail a my vám zašleme informace potřebné k platbě.
Finanční podmínky:
– od kurzovné* 150 Kč/ měsíc/ os., placeno vždy dopředu, příp. 600 Kč za období listopad 2021 – březen 2022 (sleva 150 Kč).
* Kurzovné se nevztahuje na naše přispěvatele, kteří nás v letošním roce podpořili částkou vyšší než 1.000 Kč viz seznam

Přihlašovací údaje vám budou zaslány po uhrazení příslušné částky.

 

  • úterý od 17 hod.  Desetidílný kurz Psychologie třetího věku vedený Mgr. Janou Mikšovskou (kurz probíhá od 5.10. do 14.12.)

Desetidílný kurz Psychologie třetího věku vedený Mgr. Janou Mikšovskou. Anotace kurzu ZDE, více o lektorce ZDE. Tento cyklus budete moci absolvovat zdarma. Kurz je připraven ve spolupráci s vysokou školou Academia Rerum Civilium – Vysoká škola politických a společenských věd, Kutná Hora.

Jednotlivá setkání lze absolvovat samostatně, ale pokud se o tématiku psychologie zajímáte, doporučujeme absolvovat celý kurz. Kurz můžete ale začít navštěvovat kdykoliv i v jeho průběhu.

Přihlášení: přímý link na ZOOM, nebo: meeting ID: 531 675 3853, Passcode: 111

 

  • středa od 17 hod. Kurz Mytologie (první semestr bude probíhat od 6.10. do 15.12.) ZPOPLATNĚNÁ AKTIVITA

Exkluzivně přinášíme dvousemestrální tj. 20ti dílný kurz (10 dílů podzim, 10 dílů jaro)  Mytologie v podání Mgr. Petry Hirtlové, PhD. Anotace kurzu ZDE, více o lektorce ZDE. Kurz je připraven ve spolupráci s vysokou školou Academia Rerum Civilium – Vysoká škola politických a společenských věd, Kutná Hora.

Máte-li zájem přidat se k tomuto kurzu, kontaktujte nás na: mail a my vám zašleme informace potřebné k platbě.

Finanční podmínky: tento vzdělávací cyklus je zpoplatněn částkou 300 Kč/podzimní a 300 Kč/jarní 10 dílný cyklus. Využijte zvýhodněnou cenu za oba cykly 500 Kč při platbě předem. Účastníci kurzu obdrží certifikát o absolvování a budou mít přístup k záznamům z přednášek.

Přihlašovací údaje vám budou zaslány po uhrazení příslušné částky. Kurz můžete začít navštěvovat kdykoliv i v jeho průběhu. Po zaplacení příslušné částky vám bude zaslán i odkaz na záznamy předchozích dílů.

Dne 17.11. se přednáška nekoná (státní svátek)

 

  • pátek od 17 hod. Zdravotní cvičení a protažení před víkendem,  s fyzioterapeutkou Ninou

Rehabilitačně kondiční cvičení, abychom úplně nezatuhli na těle i na duchu. Cvičení vede skvělá fyzioterapeutka Nina Petržalová (Čechová). Na lekce si připravte pohodlné oblečení, podložku na ležení – např. karimatka nebo ručník (ne postel). Kdo má, využije overball (lze nahradit malým polštářkem).

Zároveň můžete očekávat zábavné domácí úkoly od Niny, které vás přinutí cvičit v průběhu celého týdne. Protože si uvědomujeme, že pravidelný pohyb je pro každého z nás důležitý, můžete s Ninou cvičit každý týden bezplatně.

Přihlášení: přímý link na ZOOM, nebo: meeting ID: 531 675 3853, Passcode: 111

 

 

Detaily programu a aktualizace najdete ZDE, kalendář aktivit ZDE

Hana Čepová,
KC Právě teď,
04.11.2021