ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Setkání u lípy v Mezigenerační zahradě

Prachatičtí si připomněli 103. výročí založení republiky.

V Mezigenerační zahradě prachatického KreBulu přátelé a příznivci SeniorPointu Prachatice se sešli u příležitosti 103. výročí založení republiky u lípy a sejdou se i 17. listopadu 2021 v 17:00 hodin, aby si popovídali o demokracii u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii – Mezinárodní den studenstva.
Organizátoři k lípě srdčité (vysazené v zahradě ke stému výročí) – lípě svobody – republiky připnuli 28.10. 2021 trikolóru se srdcem, symbolem lásky k vlasti. Poté promluvil ředitel společnosti KreBul a zastupitel města Zdeněk Krejsa o republice. Slovo a prostor dostali přítomní od nejmenších (5 let) až po nejstarší (86 let). Připravena byla i výtvarná dílnička s šablonami listů lípy, které nejprve musely děti najít v zahradě a identifikovat. Pak zájemci temperami malovali listy a organizátoři ocenili nejlepší práce. Ze všech listů byla uspořádána výstava v zahradě. Přes dvě desítky účastníků si v závěru akce společně zazpívali píseň: Ach synku, synku.
Zajímavý program pro příznivce SeniorPointu Prachatice je připraven i na 17. listopadu. Očekáváme, že přijdou jak zástupci seniorů, tak studentů. Těšíme se na vás.
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
15.11.2021