ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

SENIORPOEXESO z Prachatic doputovalo do Malesic

Program zahrnoval přednášku o Bezpečnosti seniorů i vystoupení místních dětských souborů a zábavný večer.

Celý rok putuje SeniorPexeso z dílny Jitky Sedlecké společně s informacemi o sociálních službách po území nejen našeho kraje. Při Dnu seniorů v Malesicích jej vzhlédli a informace nejen k službám, ale i bezpečnosti seniorů vyposlechli tamní senioři, kam jej přijeli zástupci ze SeniorPointu a Občanské poradny z Prachatic.

Komponovaný program, který uvedl starosta Aleš Tolar, zahrnoval přednášku o Bezpečnosti seniorů, vystoupení místních dětských souborů a zábavný večer. V programu vystoupila také kolegyně ze sociálního odboru Renata Beránková, která nabízela svoji pomoc.

Přednáška o bezpečnosti seniorů byla zaměřena na několik tematických bloků od dodržování bezpečnosti doma, mimo domov, ale také v dopravě, při bydlení, povídání bylo zaměřeno také na zneužívání, zanedbávání a týrání seniorů a nechyběly praktické ukázky sebeobrany, ukázka instalace řetízků, kukátek do vchodových dveří, či zacházení se SOS tlačítky pro lidi v nouzi. Závěrečný blok ohledně šmejdů, smluv, exekucí a insolvencí patřil Zdeňkovi Krejsovi, vedoucímu Občanské poradny v Prachaticích.

Malesice jsou místem s cca 750 obyvateli (mají také kolem 20% seniorů nad 65 let věku) a při povídání a prohlédnutí si jen našeho pexesa se nestačili divit, co aktivit v Prachaticích je realizováno pro seniory.
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
20.10.2019