ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Sezóna pod širým nebem zahájena

Klub seniorů Řepy otevřel letní pétanque sezónu.

Sluníčko už ukazuje sílu a koule nemrznou v dlaních. To je signál pro nás, abychom zkontrolovali nádobíčko a pokusili se oprášit návyky po zimním období, kdy jsme sice nezaháleli, ale koule určené pro hru v tělocvičně nejsou ty pravé-ocelové. První dubnový pátek jsme v silné sestavě vyrazili na jedno z našich hřišť „v Bendovce“.

Byť pétanque neuznává drobné překážky na hrací ploše, děvčata vyčistila hřiště od všeho, co by jim při hře mohlo vadit, a Evička dokonce umyla i lavičky.

Vodou jsme symbolicky pokřtili naše kovové pétanque koule, které celou zimu odpočívaly. Však už na nás cinkaly zvukem v pétanque nejhezčím, „cink-cink“ koule o kouli.
           
„Koulím zdar“ se ozvalo z našich hrdel po celém areálu. Vylepšili jsme to ještě heslem „Kdo neskáče, není hráč“ a kdo jsme mohli, i to skákání jsme přidali. Slavnostním prvním hodem sezónu zahájila předsedkyně našeho klubu, rozdělili jsme se do družstev a hra se rozběhla na plné obrátky.
           
Na zahájení sezóny přišli Eva Linková, Hanka Forejtárová, Dana Benešová, Valja Rybářová, Jana Tesařová, Jarmila Forstová, Bobina Kolaříková, Zdenka Satranská, Jaroslav Satranský, Miroslav Ptáček, Jaroslav Pastorek, Pepa Procházka, Petr Gruber, Jiřina Gazdíková a Ria Szitányiová.
           
Tentokrát nešlo o zápasy „na krev“, zahráli jsme si jen tak pro radost. Zasmáli jsme se „začátečnickým“ chybám a nestačili jsme se divit, jak koule létaly, kam se jim zlíbilo. I to hřiště nám ukázalo své záludnosti, jako by nás chtělo vytrestat, že jsme je celou zimu zanedbávali. Určitě si návyky obnovíme a hřiště si příště pohraje spíš s našimi soupeři, třeba při zápasech Pražské ligy, která se už v druhé polovině dubna naplno rozeběhne.

Autorka textu a fotografií Ria Szitányiová

 
Vladimír Hejnic,
Klub seniorů Řepy,
09.04.2019