ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Um prachatických seniorů doputoval do Písku

Putovní výstava seniorek z Prachatic na chvíli v domově seniorů SeneCura v Písku.

Putovní výstava seniorek z Prachatic – Obrazy ze složených puzzlů a obrázky z omalovánek pro seniory, byla umístěna v Písku v domově seniorů zařízení SeneCura.

Výstava byla otevřena za účasti několika desítek seniorů a zaměstnanců zařízení. Z hostů pak v úvodu promluvil ředitel společnosti KreBul, Zdeněk Krejsa o SeniorPointu Prachatice a dobrovolnících. Marie Šímová a Jarmila Šímová, nevidomé sestry, zpěvačky vystoupily s pásmem dojemných písní. Hlavní slovo na vernisáži měla Christa Krejsová, seniorka, autorka Obrazů ze skládaných puzzlů, která účastníkům sdělila své poselství, jak ji nemoc přivedla ke skládání, jak ji skládání uklidňuje, jak ji činí šťastnou. Druhá autorka ze zdravotních důvodů nebyla přítomna.

V programu se nejen mluvilo, zpívalo, ale také malovalo, vymalovávaly se pohledy a psala se přání druhým. Při představování zde byla i 95 letá seniorka Marie až z Prahy, která ocenila aktivity prachatického pointu a přála by si, aby se výstava dostala i k nim do Domu s pečovatelskou službou v Roztylech.
Zařízení – domov pro seniory SeneCura Písek má k dispozici víceúčelové místnosti, jídelnu, společenskou místnost, kapli, rehabilitační pracoviště. Velmi oblíbenou aktivitou jsou v domově pravidelné skupinové cvičení, které probíhají v tělocvičně. Pro setkávání s rodinou je využívána velká terasa či blízký park. Nabízí zde bezpečný pobyt s bezbariérovým pohybem a nepřetržitou ošetřovatelskou a zdravotní péči. Velmi úzce spolupracuje zařízení s dobrovolnickým centrem ADRA, jehož dobrovolníci přinášejí seniorům něco navíc a pomáhají jim aktivně trávit volný čas. Vynikající poloha domova umožňuje zapojení do sociálního života i skvělou dopravní obslužnost.
Společnost SeneCura je s více než 6 800 lůžky a s téměř 80 zařízeními předním soukromým poskytovatelem péče v Rakousku a je držitelem mnohonásobného ocenění za kvalitu a inovaci. Svými znalostmi a dlouholetou zkušeností v oblasti péče poskytuje jistotu i klientům v České republice, kde je SeneCura největším soukromým provozovatelem domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem poskytujících zdravotní a sociální péči, včetně péče o seniory s demencí.

Hanka RH+ Rabenhauptová

 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
26.08.2018