ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Aktuálně ze života klubu

Podzimní program Zvonkohry běží podle plánu.

Dne 10. 11. 2014 jsme se sešli na členské schůzi, abychom probrali klubové záležitosti. Řešily se zejména organizační věci, ale také jsme si připomněli základní myšlenky a důvody vzniku klubu včetně pravidel jeho fungování, s tím, že je třeba se k původnímu krédu neustále vracet a seznamovat s ním zejména nové členy klubu, a to rovnou několika konkrétními zásadami uvedenými už na přihlášce. Na programu byla rovněž rekapitulace dosavadní činnosti, a také na ni navazující blízká budoucnost.

Poté jsme ještě přijali od manželů Holmanových pozvání na zajímavou výstavu, instalovanou v prostorách teplického muzea pod názvem „Návraty volyňských Čechů.“ Připomenutí cesty a osudů našich krajanů má v současné době víc než symbolický ráz, který dokazuje, že zdaleka ne všechny události z dávné minulosti, byly úspěšně vyřešeny, pochopeny a uzavřeny. Vážné téma osudovosti, spojené s místem a dobou, do které se narodíme, jako by paradoxně nabývalo v naší současnosti stále většího významu. Zdá se, že octnout se v nesprávnou dobu na nesprávném místě, začíná být na naší planetě čím dál snazší. Není to zrovna optimistické poznání – ještě, že jsme měli možnost spláchnout vážné myšlenky kapkou dobrého svatomartinského vína, jehož ochutnávka byla součástí akce. Holmanovi byli zkrátka moudří a pozorní hostitelé – výsledkem bylo proto naše zamyšlení, ale ne tristní malomyslnost, která obsadí hlavu velmi rychle, jenže ničemu a nikomu neprospěje.

A teď z jiného soudku. Kdo se zúčastnil následující den, tj. 11.11. 2014 vystoupení Igor Barboi – tria na Hrádku na Letné, pěl chválu. Hudební večer se vydařil. Budu-li citovat ze zprávy, kterou jsem obdržela od Heleny (snad se nebude zlobit, že jsem použila jejích autentických nadšených slov), pak ti, kdož jsme u toho nebyli, :-) určitě zalitujme,  protože mi napsala toto:

Bylo nás tam celkem deset, z toho dva muži. Kluci z tria hráli úžasně, měli jsme VIP stůl přímo u nich. Oba muži celý večer zvali nás děvčata k tanci – bylo to moc pěkné. Dokonce jsem si zatančila i já – neodolala jsem Rudolfově výzvě.“ K tomu není co dodat – snad jen, že všechno pro nás fotograficky zdokumentovala Zdeňka Večerníková a fotky poskytla naší fotogalerii. A propos, kdybyste náhodou nevěděli co s načatým večerem nebo kam pozvat přátele, číhněte na tyto webové stránky Hrádku: http://restaurant.hradekletna.cz/kulturni-program/.  Každou chvíli se tam totiž děje něco zajímavého a co může být příjemnějšího než propojit zážitek kulturní a gurmánský.  

Další důležitou novinkou je, že o nás vyšel článek v měsíčníku „Žít Teplice,“ který se zhruba v půlce každého měsíce objevuje ve vašich schránkách.  Je k dispozici i v internetové podobě na této adrese: http://www.zitteplice.cz/vite-ze-v-teplicich-jsou-senzacni-seniori/ a věříme, že díky dobré spolupráci s redakcí, není poslední a přibudou další.

Toť zatím vše a mějte hezké podzimní dny...

Dana Marková

ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
17.11.2014