ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Blogerka roku Teri natočila video pro Národní kroniku

Mladičká studentka gymnázia Tereza Hodanová, čerstvá držitelka titulu Blogerka roku 2014, natočila videoklip pro Národní kroniku. Nejen své vrstevníky jím chce motivovat, aby nezapomínali na minulost. Tereze je teprve čtrnáct let, ale s počítačem si rozumí lépe než řada dospělých. Na sociální síti Facebook má pětapadesát tisíc fanoušků, videa, která natáčí a dává na server You Tube, běžně zhlédne sto padesát až dvě stě tisíc lidí. Říká si Teri Blitzen, patří mezi nejúspěšnější české blogerky a na začátku listopadu dokonce získala titul Blogerka roku 2014 (více zde).

Teď se Tereza představuje také jako nejmladší přispěvatelka Národní kroniky Senzačních seniorů Nadace Charty 77 / Konta Bariéry. „Lidé se naučili přijímat nové věci, ale také zapomněli na ty staré,“ zní motto videoklipu, který natočila pro Národní kroniku. Pro námět nešla daleko, vybrala si to, co je jí blízké – vymoženosti moderní techniky, které srovnala s jejich předchůdci. A se vším pak konfrontovala dvě různé generace. 
„Velké cédéčko“. To je podle dnešních školáků gramofonová deska. Tipnete si, jak si poradili například s psacím strojem? A jak jsou na tom dnešní senioři? Vědí třeba, k čemu slouží „flashka“? Podívejte se na Terezin videoklip! A napište nám také, jak jste se právě Vy sžili s moderní technikou, nebo s ní „válčí“ Vaše babička a dědeček!

Národní kronika vyhlašuje nové soutěžní téma „Od psacího stroje k počítači“. Těšíme se na Vaše příspěvky! Autor toho nejlepšího se může těšit na iPad. Jak vložit příspěvek ZDE (nebo pošlete na info@sensen.cz)
(Více o tématu „Od psacího stroje k počítači a soutěži o iPad najdete zde.)

Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
18.11.2014