ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Ne ruka, to duše maluje

2014_12_03-18.jpgV Prachaticích proběhla vernisáž výstavy obrazů umělců malujících ústy a nohama s názvem Ne ruka, to duše maluje. Obrazy byly umístěny jednak v divadelní kavárně, a také v sálu v domu Křižovatka u parku o. p. s. KreBul, (která potrvá do konce letošního roku). Proběhlo i setkání se třemi umělci Pavlem Hejhalem, Zdeňkou Ježkovou a Tomášem Janouškem. Výstavu otevřel místostarosta města Jan Klimeš.
Přítomní byli také senioři, zástupci seniorských organizací, Rady seniorů města Prachatice, kteří ocenili zajímavou akci, prostor k integraci a setkání s postiženými.
Hlavním organizátorem se stala společnost KreBul, s Jiřím Gabrielem Kučerou, pedagogem, který pro účastníky připravil velké malování a dobrovolníci. Velké malování znamenalo, že na stolech byla připravena - „velká okna“ (čtvrtky), do kterých malovali účastníci vše, co vidí doma ze svých oken (lidi, stromy, domy,…), ale ne běžně jak malují – ale rukou opačnou – takže praváci levou, leváci pravou. Malovalo se tužkami, voskovkami, fixami, ale i temperami. Jinou rukou to proto, že jsme chtěli, aby se přiblížili handicapu, který mají lidé s omezeným pohybem. A věřte, nebylo to jednoduché, zato výstupy - práce po skončení malování, vyvěšené na stěně byly nádherné.
Akce se konala v rámci projektu Počítáme s Vámi, v rámci Dne zdravotně postižených v Prachaticích.

2014_12_03-38.jpg
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
12.12.2014