ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Včera, dnes a zítra v Prachaticích

Divadlo plné smíchu s programem Včera, dnes a zítra jako dárek pro osoby se zdravotním postižením.  Starosta města ocenil asistentku Andreu Maťchovou.
Starosta města Prachatice Martin Malý zahájil setkání osob se zdravotním postižením a seniorů v Prachaticích, ale i jejich rodinných příslušníků, přátel, pečovatelů, osobních asistentů, pedagogických asistentů, zdravotníků, sociálních pracovníků, … v Městském divadle Prachatice dne 3. 12. 2014. Akci připravila společnost KreBul o. p. s. společně s Městem Prachatice, KIS Prachatice za finanční podpory ministerstva.
Na úvod popřál pan starosta všem přítomným pevného zdraví a hned poté předal ocenění Andree Maťchové, která se dlouhodobě stará a je po ruce jako pedagogický i osobní asistent těžce zdravotně postiženému chlapci na zdejším prachatickém gymnáziu Adamovi Poštovi.  Byť byl oceněn pouze jeden človíček, pomyslně to bylo poděkování všem, kteří stojí při zdravotně postižených, pomáhají jim.
Součástí setkání byla i kampaň A pošli to dál, kdy příchozí ke svému lístku přinášeli pod stromeček dárečky vlastnoručně zabalené a s láskou darované. Za všechny dárky děkujeme, ať již to byly pastelky, něco dobrého na zub nebo šáteček, či puzzle. Dárky budou předány v sobotu dětem se zdravotním postižením, osobám se zdravotním postižením, které jsou osamocené, a dětem v sociálně slabých rodinách, azylovém domě.
K účastníkům setkání v divadle patřili i senzační senioři z místního Domu s pečovatelskou službou, Domova seniorů Mistra Křišťana, Domova matky Vojtěchy, prachatického hospice, či nedalekého Domova seniorů Pohoda Netolice. Přišla i řada dalších senzačních seniorů, kteří darovali dětem se zdravotním postižením a ze sociálně slabých rodin řadu překrásných dárečků.
IMG_6037.jpg

Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
11.12.2014