ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Vánoce očima dvou generací v KC Prádelna

NKP3.jpgNa předvánoční setkání Senzačních seniorů v pražském Komunitním centru Prádelna dorazila nečekaná návštěva – studenti, kteří sbírají vzpomínky pro Národní kroniku
Na stole vánoční cukroví a hrnky s čajem nebo kávou, kolem stolu víc než desítka lidí v živém hovoru. Dělí je někdy možná i víc než půlstoletí, řeč ale rozhodně nevázne a klubovnou Komunitního centra Prádelna na pražském Smíchově se každou chvíli rozléhá smích.
Na posledním předvánočním setkání překvapila místní Senzační seniory nečekaná návštěva - čtveřice středoškoláků, kteří si přišli popovídat o tom, jak se oslavy Vánoc proměnily během let.
„Fronta na banány!“ zvolá několik seniorek jednohlasně, když se studenti začnou ptát, jak vzpomínají na oslavy vánočních svátků z minulých let.
Řeč ale přišla i na dárky, vlastnoruční výrobu vánočních dekorací či pečení cukroví, na které si nakonec přítomní vyměňovali i recepty. Studenti si u vyprávění seniorů dělali poznámky a zpracují ho pro Národní kroniku.

Přispět můžete také!
Zavzpomínejte si také a napište nám, jak jste slavili a slavíte Vánoce! Dodržuje Vaše rodina třeba nějaké zajímavé vánoční zvyky? Předáváte si z generace na generaci recepty na vánoční cukroví? Jaké jste si dřív dávali dárky? A jak je to dnes? A co stromeček – živý, či umělý? Máte nějaké vánoční historky, na které vzpomínáte? Těšíme se na vaše příspěvky! Nezapomeňte, že svoje vzpomínky můžete klidně i třeba nahrát na diktafon. A že do Národní kroniky můžete uložit i fotografie.
Je to jednoduché - více

Váš tým SenSen
NKP4.jpg
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
11.12.2014