ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Druhý SeniorPoint na jihu Čech

Ledax o. p. s. České Budějovice je prvním místem SeniorPointu v Jižních Čechách. Ve Strakonicích pod Městským úřadem je v provozu Poradna pro seniory. Prachatice se stanou druhým městem se SeniorPointem na Jihu Čech. Do Českých Budějovic se vypravila skupinky organizátorů, kteří konzultovali, domlouvali se a připravovali vše pro prachatické podmínky, říjnové spuštění. S plným nasazením se nám věnovala Eva Hejduková, vedoucí projektu, která velice ochotně předala první zkušenosti od doby otevření SeniorPointu v Riegrově ulici v Českých Budějovicích (otevřeno 16. 6. 2015).
O co vlastně půjde? Tak v první řadě o informace a další místo k setkávání. Po dobře fungujících klubech a místech pro seniory (např. Klub vojenských důchodců. Klub Pod Hradbami, Klub U šedého vlka, Klub SENSEN, Klub při Městské knihovně v Prachaticích, Komunitní centru na Sadech, Baráčnické rychtě) se rozšíří tato nabídka do zcela bezbariérového prostoru. Zřízeny budou i internetové stránky, poradenství a komunitní programy.
Projekt Senior Point je zaměřen na podporu života seniorů formou realizace kontaktních míst zejména v okresních městech. Primární cílovou skupinou jsou senioři (osoby starší 55 let). Na jednotlivých místech je seniorům k dispozici vyškolený pracovník, který seniorům poskytuje informace z oblasti bezpečnosti, sociální a bytové problematiky, prevence, volnočasových aktivit a v neposlední řadě také kompletní služby projektu Senior Pas. Součástí je také bezplatná právní poradna. Projekt Senior Point si klade za cíl zapojit seniory do aktivního způsobu života kolem nich, pomoci jim orientovat se v každodenní záplavě informací a tak jim usnadnit komunikaci s úřady a institucemi.
Realizátorem projektu SeniorPoint v ČR je o. p. s. SPOLEČNĚ.

Senior Pointy jsou kontaktní místa pro seniory, kde:
• naleznou komplexní informace z oblastí života, které je zajímají
• poskytujeme právní poradnu (po předchozím objednání), nově také online právní poradenství
• vyškolená obsluha poradí nebo pomůže najít správné informace
• je k dispozici počítač s přístupem na internet
• je k dispozici katalog poskytovatelů slev projektu Senior Pas, (více o projektu Seniorpasy)
• jsou k dispozici časopisy, věnované seniorům
• je připraveno drobné občerstvení (voda/čaj)
Všechny tyto služby jsou pro Vás zdarma

V rámci Týdne sociálních služeb v ČR, kde město Prachatice je již řadu let partnerem APSS v ČR, bude 6. října od 13:00 hodin Senior Point v Prachaticích otevřen na adrese Zlatá stezka 145, v domě Křižovatka u parku. Realizátorem projektu SeniorPoint v ČR je o. p. s. SPOLEČNĚ. Provozně zajistí KreBul, o. p. s. a jeho Dobrovolnické centrum Prachatice ve spolupráci a za podpory města Prachatice (z projektu Makropulos) a dalších partnerů.
Hanka Rabenhauptová, referent pro samosprávu a komunitní plánování
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
04.08.2015