ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Jak chutná Jižní Amerika?

Odpověď na výše uvedenou otázku budeme hledat společně s paní Jiřinou Štokingerovou, cestovatelkou, spisovatelkou, učitelkou a zajímavou ženou, kterou jsme ve Zvonkohře mohli přivítat na její červencové přednášce v Seumeho kapli. 
Získali jsme jedinečnou možnost uvést  na našich stránkách na pokračování ukázkový cyklus z její cestopisné  knížky "Jak chutná Jižní Amerika," a to včetně exkluzivních receptů a fotografií. 
Než se společně vydáme na cesty, připomeňme si v kostce portrét cestovatelky, tak jak byl publikován v encyklopedii švýcarského nakladatelství "Hübners blaues," která vyšla pod názvem "Who is who:"  

  Jiřina Štokingerová, Mgr, P: učitelka; F: Jazyková škola BRITANNIA; AF: 370 00 České Budějovice, nám. Přemysla Otokara II. 16; N: Plzeň, 31.12.1944; D: Radek (1978), Lenka (1981); V: 1962 SVVŠ, 1962-66 Pedagogická fakulta České Budějovice; K: 7 let v různých školách na okrese Jindřichův Hradec, 1973 okres České Budějovice - v obou okresech učitelka i ředitelka, v souč. soukromá jazyková škola BRITANNIA, České Budějovice, aranžování výstav prací žáků, různé projekty pro práci s dětmi, využití poznatků z cest - účast na mezinárodních soutěžích: Norsko - Pa Egneben on Own Feet, China - Taiwan - The 32nd World School Children´s Art Exhibition the Republic of China, ocenění žáků; PC: povídky ilustrované známými kreslíři, Silvestrovský erotikon, odborné články - pedagogika, Jak chutná Jižní Amerika; S: Association of Art Teachers Praha; H: cestování - expedice.
 
Dále uvádíme odkaz na napínavý článek, který o autorce vyšel v Českobudějovickém deníku pod názvem "V křoví v Africe ji překvapil slon:"  

http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/v-krovi-v-africe-ji-prekvapil-slon-20120918.html

A teď už vzhůru do Jižní Ameriky!
Jen možná ještě drobné podotknutí - totiž, že naše společná cesta se odehraje ještě v oné krátké době, kdy svět byl zábavnější, otevřený cestovatelům a nebyl tak nebezpečný jako je tomu dnes. Proto, ledacos z toho o čem budete číst, by dneska už nebylo možné  vůbec zažít. :-)
 

ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
12.09.2016