ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Country benefice pro psy

Akce v rámci oslav Dne Evropy

Senior country taneční klub Prachatice ve spolupráci s Miladou Havelkovou, která je dobrovolnicí v útulku pro psy, uspořádal benefici na Arkádách Staré radnice v Prachaticích 10. května 2017. Akce se konala v rámci oslav Dne Evropy (9. květen), který je jedním ze symbolů Evropy a Evropské unie.

Vstupné bylo dobrovolné, včetně krmiva pro psy. A tak se v koši u vstupu objevily psí taštičky, kostičky, konzervy a dokonce i psí piškoty. „Vše bude předáno do útulku a za zbytek peněz dokoupeno krmivo, tak jak jsme řekli, tak uděláme. Mám radost, že akce se zúčastnilo více jak sto lidí, účinkujících, diváků, rodičů a prarodičů dětí a tak myslím, že i příští rok tuto akci připravíme,“ řekla Zdena Hrůzová, hlavní organizátor akce.

Na pódiu za krásného slunného počasí se vystřídaly 4 soubory. Dva dětské a dva seniorské.
Děti z Mateřské školy Prachatice ze Zahradní ulice zatancovaly ve zcela nových kostýmech tance s šátky a hůlkami, na hlavách děti měly, jak u country má být, i klobouky. Krásná podívaná!

Žáci ze Základní školy Prachatice na Zlaté stezce za doprovodu své paní učitelky, hrou na klávesy, vystoupili s pásmem 5 písní, se kterým dokonce v den benefice vystupovali ještě jednou a to ve škole při besídce pro maminky ke Dni matek. Soubor čítá přes dvě desítky žáků školy od 1. do páté třídy. Velmi dobrý výběr písní, aranžmá!

Senior country taneční klub Prachatice má za sebou desítky vystoupení. Benefici zvládl na výbornou jako organizátor. A pochopitelně taneční pásmo, které si pro benefici klub připravil, bylo vynikající, bez chyb a právem sklidilo velký potlesk. Choreografie Karel Hrůza. Prostě to umí!

Na závěr bylo zařazeno zpívání Radostného přátelství, pěveckého prachatického souboru seniorů pod vedením Emilie Popielové, kdy slovem doprovázel Jaromír Popiel. Soubor vystoupil také s novým ozdobným prvkem na kostýmech, které si pořídil za podpory města Prachatice z grantu 2017. Ozdoba na šatech jim sluší a stále jim to dobře zpívá!

Organizátoři neopomenuli každému souboru poděkovat „děkovacím čerstvým koláčem“ a předáním pamětního listu.
Dne Evropy (9. květen), který je jedním ze symbolů Evropy a Evropské unie. Je připomínkou 9. května 1950, kdy francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schuman představil myšlenku mírové spolupráce v Evropě. Den Evropy se připomíná také jako den míru. Važme si těchto dnů!
 
Hanka RH+
 
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
11.05.2017