ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Otevřené zahrady hraběnky Kinsky

Otevřené zahrady hraběnky Kinsky ve Žďáru nad Sázavou

Živá barokní hudba se bude linout ze zámeckého podloubí, v zámeckých konírnách zatančí bývalá umělkyně Národního divadla Andrea Milterová, možnou podobu barokní zahrady představí designer Ferdinand Leffler známý z pořadu Ferdinandovy zahrady. Baroko je hlavním tématem Dnů otevřených zahrad v zámku ve Žďáru nad Sázavou, které se konají 27. – 28. května od 10 do 18 hodin.

„Celým programem se bude prolínat barokní ornament. Návštěvníci v sobotu poznají různé druhy barokního umění pohledem člověka 21. století, v barokním průvodu se setkají s malíři, divadelníky, hudebníky, tanečníky, zahradníky, architekty nebo šermíři. Chceme představit barokní období skrze různá odvětví, skrze špičkové umělce, výrobu barokních oděvů, ukázat lidem, kdo to byl Santini,“ říká Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.
 
Rok 2017, Rok českého baroka
Agentura CzechTourism vyhlásila rok 2017 Rokem českého baroka. „Protože je Žďár nad Sázavou a tedy i náš zámek plný barokních prvků a baroko celý areál velmi ovlivnilo, bylo by smutné, kdybychom jej neprezentovali. Nezaměřujeme se však jen na architekturu. Chceme lidem ukázat, že baroko nemusí být nuda a hlavně – baroko stále žije v nás a našich životech,“ vysvětluje Herberová
 
Jarmark, lodičky a jedlá flóra
Dny otevřených zahrad veřejnosti dovolí nahlédnout do privátních zahrad gruzínské princezny a hraběnky Thamar Kinsky, která je otevírá jen jednou ročně. „Počasí nám posledních pár dnů moc nepřeje, ale věříme, že se zahrady na konci května promění do krásy. Kromě nich se mohou návštěvníci těšit na projížďky na lodičkách s výhledem na Zelenou horu, procházku s botaničkou, která na zahradě ukáže vše zajímavé, děti se zabaví barokními workshopy, dospělí mohou aranžovat květiny a hlad se zažene specialitami z netradičních jedlých rostlin, květin, které budou součástí jarmarku,“ vyjmenovává zlomek z toho, co návštěvníci uvidí na Dnech otevřených zahrad, Herberová.

 
Pro více informací, prosím, kontaktujte:
Mgr. Lucie Herberová
Marketingová ředitelka
 
 
E-mail: herberova@zamekzdar.cz
Tel: 728 453 064
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
11.05.2017