ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Dobrovolníci v Prachaticích zajišťují nákupy i u covid pozitivních

Informace přijímá krizová linka.

Krizová linka 388607607 města Prachatic přes týden přijímá informace, které se týkají buď různých dotazů týkajících se pandemie, opatření, nařízení vlády, objednávek dopravy (prostřednictvím Taxíku Maxíku) a také zajištění léků, nákupů, donášky obědů, vyřizování poplatků na poště.

Dosud, a stále poptávka v posledním týdnu narůstá, je vše zajištováno prostřednictvím dobrovolníků z města (Městského úřadu Prachatice v rámci firemního dobrovolnictví, Dobrovolnického centra Prachatice pod společností KreBul a nad rámec i Pečovatelskou službou Prachatice – vykonává Oblastní charita Vimperk). Krizový štáb požádal nyní i o pomoc Český červený kříž Prachatice, který by mohl v případě další potřeby, od příštího týdne také pomoci.
Jde o jednotky lidí, kteří však se ocitnou s covidem v izolaci doma ze dne na den a nemají nikoho blízkého, nejsou na situaci připraveni. Mnohdy si lidé vzájemně pomáhají v domě, sousedé, přátelé, rodina, ale někteří lidé jsou skutečně sami. Přesto všichni buďme opatrní, ať jde o nás dobrovolníky, sousedy, přátele i rodinné příslušníky.

Děkujeme.

Hanka RH+ Rabenhauptová
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
16.11.2020