ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Přání, dopisy seniorům nejen od dětí

V Prachaticích přání letí.

Děti ze škol základních i mateřských, studenti, senioři a další dobrovolníci se zapojují do přípravy přáníček, dopisů a pozdravů pro ty, kteří nemají tolik sociálních kontaktů, jsou samy, nebo cítí se osamoceni.
Přání, dopisy putují nejen k těm prachatickým osamoceným, ale i do spřátelených míst, jednotlivcům, do partnerských měst a jejich zařízení a organizací.

Jak nám napsali například z Nemocnice Vimperk domova pro seniory: Děkujeme, že na nás myslíte. Senioři si vše rozebrali, čtení, přání je potěšilo. Těšíme se v příštím roce na osobní setkaní“, Alena Doulová, sociální pracovnice.
Pozdrav, pohled, dopis je to nejmenší, co můžeme udělat. Pro mnohé je možná více než telefon (mnohdy špatně slyší, neumí ho používat, zapomenou, co jim kdo říkal, psal ..) a tak jak se říká, co je psáno, to je dáno. A možná také víc než jakýkoliv drahý (mnohdy nepotřebný, nechtěný dárek).

Pište, malujte… posílejte. Pokud nevíte kam, přineste a my se o to postaráme. Kreativitě se meze nekladou. A je stále čas.

Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
13.12.2020