ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Svépomocná skupinka neformálních pečujících v Prachaticích

Sešli se, povídali si a vyráběli ...

Město Prachatice ve spolupráci s Diakonií ČCE v rámci projektu Pečuj doma poskytlo prostor svépomocné skupince neformálních pečujících. Na programu setkání bylo nejen seznámení s projektem Pečuj doma koordinátorkou Monikou Marouškovou, ale také vyprávění vlastních příběhů, sdílení praxe.

Diakonie ČCE patří k největším poskytovatelům sociálních služby v ČR, pomáhá dětem a dospělým, seniorům i lidem v různých životních krizích. Věnují se neformálním pečujících, kterých je v ČR statisíce a je při péči stále co zlepšovat. Projekt Pečuj doma nabízí bezplatné poradenství, svépomocné skupinky, rozhovory, setkání, informovanost, kurzy a mnoho dalšího. Jsme rádi, že jsme u toho!
 
Zároveň se při povídání vyráběla přáníčka pro pacienty Nemocnice sv. K. Boromejského v Praze, která budou příští týden odeslána. Přání se vyráběla za finanční podpory Ministerstva kultury a výtvarného workshopu s Monikou Marouškovou. Námětem byl strom; který byl pošit knoflíky, přidána přáníčka a dárky pro pacienty jsou hotové. Krásná práce!

Závěrem každý z účastníků obdržel od Klubu zdravotně postižených Prachatice (rodiče zdravotně postižených dětí) kalendář pro pečující s ilustracemi Chrudoše Valouška, grafika a ilustrátora.
 
Konzultant pro naše město, ORP Prachatice Monika Maroušková je pak na lince 704607839, jihocesky@pecujdoma.cz
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
09.12.2020