ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Světový den míru v Parku mládí i se seniory

Světový den míru v Parku mládí i se seniory

V komorní sestavě si připomenuli se Sítou Rojovou přítomní Světový den míru, který připadá na 21. 9. 2020 u Stromu míru v Parku mládí v Prachaticích.
Síta Rojová na úvod všechny pozdravila a sdílela myšlenky „Mistrů“ jógy, které mají co říci k dnešnímu člověku. Zmínila se také o zachování míru pro nás všechny, lidi, zvířata … planetu pro budoucí generace. Citovala Mistry: „ najdi svůj mír uvnitř sebe a předávej jej dál …“ Upozornila na důležitost času, jeho naplnění, prožívání. Dotkla se aktuálního tématu koronaviru. Slovo korona je podobné slovu KARUNA, které znamená soucit a tedy je potřeba se v této nelehké době zamyslet sám nad sebou, druhými, planetou.

V oficiální pozvánce na Mezinárodní den míru 2020 byla položena otázka “Co uděláš ty?”  a vy?
U Stromu míru (jinanu dvoulaločném) v lokalitě Parku mládí, kde byl před lety tento strom vysazen, se sešlo pár lidí, kteří si den míru připomněli. Podáním svíčky každý sobě, druhému i ostatním, planetě něco přál. Nejdůležitější slova – mír, svoboda, zdraví. Nejmladší z účastníků řekla: Je mi mezi vámi dobře“. Tak ať i vám je na této planete dobře, udělejme každý sám proto něco?

Síta Rojová natočila pozdrav z Prachatic, který můžete shlédnout na facebooku Jóga v denním životě Prachatice.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová.
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
06.10.2020