ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Město Prachatice získalo diplom Cena MOSTY 2019

Odměna za práci pro osoby se zdravotním postižením a podporu služeb zajišťujících integraci těchto osob do života.

Po deseti letech město Prachatice obhájilo uznání z roku 2010 a získalo DIPLOM Cena MOSTY 2019, za práci pro osoby se zdravotním postižením a podporu služeb zajišťujících integraci těchto osob do života města od Národní rady osob se zdravotním postižením v ČR.

Hodnocení a posuzování probíhá ve dvou kolech. V 1. kole vybírá nominační komise, složená z členů předsednictva NRZP ČR, pět návrhů v každé kategorii. Hodnotící výbor, který tvoří zástupci Vládního výboru pro zdravotně postižené občany, Svazu měst a obcí, krajů a NRZP ČR, pak ve 2. kole rozhoduje o vítězích jednotlivých kategorií.  Letos ze 40 nominovaných sice v kategorii Instituce veřejné správy nezvítězilo, ale dostalo se mezi 5 nejlepších v celé České republice a do Prachatic zástupci města a NNO ze Zlína přivezli diplom Ceny MOSTY 2019.

Jednalo se již o 17. ročník pod záštitou Lívie Klausové. Slavnostního vyhlašování cen se zúčastnil také hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a krajská radní Michaela Blahová. Ceremonii uváděl Aleš Cibulka a v kulturním programu vystoupila skupina Hradišťan a Bohuš Matuš. Vše bylo včetně hudby tlumočeno do znakového jazyka.
 „Je dobře, když jsou lidé ve státní správě zodpovědní a zamýšlejí se nad potřebami zdravotně postižených spoluobčanů. Rád bych ocenil všechny, kteří pomáhají lidem s jakýmkoliv handicapem za to, že nalezli zalíbení ve své práci a svou radost přenáší dál,“ zhodnotil hejtman Jiří Čunek, který předával ocenění v kategorii Cena pro instituci veřejné správy.

Vítězové ceny MOSTY 2019:
I. kategorie – instituce veřejné správy – Vítězem této kategorie se stala Správa železnic, s. o. za zpřístupňování železniční dopravy cestujícím se zdravotním postižením.                                                           

II. kategorie – nestátní subjekt – Mistrovství světa v para hokeji OSTRAVA 2019 za profesionální přístup k podpoře a motivaci osob se zdravotním postižením s využitím sportu.                                                               

III. kategorie – osobnost hnutí osob se zdravotním postižením – Václav Letocha za založení Sdružení rodičů a přátel diabetických dětí v České republice a Jan Uherka za celoživotní práci ve prospěch osob se zdravotním postižením.                                                                                                                   

IV. kategorie – zvláštní cena – Martin Novák za rozvoj České unie neslyšících a simultánního přepisu mluvené řeči v České republice.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
06.10.2020