ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Mladí ostravští literáti soutěží

Podle sdělení prozaika a básníka Milana Šťastného, který se ujal role garanta práce odborné poroty, největší počet literárních příspěvků zaslali mladí tvůrci ze školy na Bohumínské ulici ve Slezské Ostravě, následováni školáky ze zábřežské školy na ulici Kosmonautů. Ti první vytvořili celkem 69, ti druzí napsali 62 příspěvků o starší generaci, se kterou přicházejí do styku. A zdaleka nejde o počty soutěžících.

Všichni, kteří literární „klání“ připravili se především těší, jak a čím se mladí autoři nechali inspirovat a jaké poznání života starší generace nám zprostředkují. Ať chodí do školy v kterémkoliv dalším městském obvodě Ostravy.

V těchto dnech členové poroty, kterou s již jmenovaným panem Šťastným utvořila básnířka Irena Šťastná a pedagog Radim Horák, začali svou hodnotící práci. A kdy budou vyhlášeny výsledky soutěže? Organizátoři, Ostravský debatní klub „MY 50+“, Knihovna města Ostravy a Slezskoostravská galerie, předpokládají, že se tak stane v březnu letošního roku.

Delegace mladých tvůrců a jejich pedagogů bude přijata na „velké“ radnici náměstkem primátora Ing. Martinem Šťastným, Ph.D., který převzal nad projektem záštitu. A všichni ocenění, spolu s rodiči a prarodiči i pedagogy, budou pozváni na LITERÁRNÍ ODPOLEDNE, na kterém oceněné práce budou předneseny a jejich autoři dostanou diplomy a upomínkové věcné ceny
Již teď se těšíme na setkání v Hudebním sále KMO u Sýkorova mostu.

PhDr. Jiří Hon, koordinátor projektu 

Zdroj titulního obrázku: www.teachersoncall.ca


PhDr. Jiří Hon,
03.02.2014