ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Mladí výtvarníci se představují

Jak sdělila členka řídící komise Mgr. Věra Vahalíková, galeristka Slezskoostravské galerie, soutěžící reprezentují osm z původně deseti přihlášených škol. Aspirantů na ocenění je přes polovinu žáků do 5. třídy, necelá třetina z 6. až 7. třídy a neúplná pětina z 8. až 9. tříd zúčastněných škol.

Členství v porotě, která bude následně předložené práce posuzovat, přislíbili známí ostravští výtvarníci; kteří mají pedagogické zkušenosti a jsou zvyklí oceňovat práce studentů. A jak podotkla organizační gestorka soutěže „ neotráví je to, že některé práce nebudou dosahovat „světových“ parametrů. Současně s pedagogickou činností jsou uznávaní i v uměleckých kruzích. Jsou členy Unie výtvarných umělců a často vystavují i v zahraničí. Jsou to doc. Karel Lepík, akademický malíř, Mgr. Marek Sibinský a Mgr. Antonín Gavlas, PhD.“ Zázemí pro práci poroty, i své veřejně přístupné prostory pro prezetaci oceněných děl, poskytne radnice městského obvodu Slezská Ostrava.

Osobní podíl na hodnocení soutěžních prací nevyloučil ani senátor a starosta městské části Ing. Maštalíř. Snad není ani potřeba zdůraznit, jak si takové pomoci pořadatelé váží a oceňují ji. Vyhlášení výsledků výtvarné soutěže se očekává v březnu.

A nejčerstvější a příznivá zpráva nakonec. Iniciátoři projektu, kterými je Ostravský debatní klub „MY 50+“, Knihovna města Ostravy a Slezskoostravská galerie, poskytnou účastníkům jako benefit bezplatnou účast na výtvarném workshopu. Právě získali příslib ostravské výtvarnice Danuše Markovové, která se zabývá malbou, tvorbou interiérů, psaním a ilustrováním knih pro děti, že se bude podílet na obsahové přípravě i jako lektorka připravované výtvarné dílny pro děti. O tom však, stejně jako medailon paní Danuše Markovové přineseme v nejbližší době.

Jiří Hon, koordinátor projektu

Zdroj titulního obrázku: www.more4kids.info


PhDr. Jiří Hon,
03.02.2014