Gastroden - masopustní veselí
Podpořili jsme svojí účastí akci, která byla ukázkou i vyvrcholením praktické výuky studijních oborů a moc se nám tam líbilo. Bylo na co se dívat a co ochutnávat – nabízely se nejrůznější pokrmy i nápoje, oči zaměstnávala úprava stolů a slavnostních tabulí v nejrůznějším stylu. Atraktivní byla barmanská show. Po chodbách procházel nefalšovaný masopustní průvod a rej masek.
Posbírali jsme nejrůznější recepty, dali jsme si kávu a čaj v útulné kavárničce, ochutnali pár zajímavých krmí, případně si je nechali rovnou zabalit, nakoupili pár drobností, popili dobré vínko ve vinárně nebo nám v baru namíchali drink podle našeho výběru. K poslechu a dobré náladě tu hrál i náš kamarád Olda, kterého jsme si zvěčnili do naší fotogalerie. Bylo to velmi příjemné dopoledne.
V mé kartotéce přibyl recept na boží milosti a jáhelník, také na jednoduchý salát z červené řepy a cibulovou marmeládu neboli „čatní.“ To poslední pochází z indické kuchyně, základem je ovoce - hlavními použitými ingrediencemi byly v tomto případě šalotka, pomerančová šťáva a třtinový cukr. Podává se k masu a je to vynikající.
Tuhle akci, plnou zábavy, kulinárních i estetických zážitků, si určitě nenecháme ujít ani příští rok.
Mlaďoši i jejich kantoři si zaslouží opravdu velkou jedničku!
Autor: Dana Marková