ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

DRUHÉ ČTVRTLETÍ 2015 - SOUHRN

Vzhledem k probíhajícím stavebním úpravám na Dvoraně i na OÚ, jsme se tedy na další schůzku sešli až 23. dubna. Pozvali jsme si Mgr. Čeplovou, která nám provedla přednášku o Nepálu. Měli jsme tak možnost vidět hlavní město Káthmandú, včetně jeho historických památek, zapsaných na seznamu UNESCO, v plné kráse. O dva dny později však tuto zemi postihlo silné zemětřesení, které město a jeho památky zničilo. Viděli jsme tedy něco, co už dnes neexistuje.

Čarodějnice v Lipové - 28. - 30. 4. Více zde.

Ve čtvrtek 7.5. nám vyšli vstříc zdejší myslivci a umožnili nám uskutečnit schůzku na jejich chatě Skalka. Tam jsme si při harmonice pořádně zazpívali a probrali "mezinárodní situaci."

Taneční skupina boduje. Více zde.

Ve čtvrtek 21. května jsme se sešli opět v exilu. Tentokrát nám poskytl azyl zdejší Sokol. V prostorách jejich zařízení jsme měli veškerý komfort, topilo se v krbu a po základních informacích z výboru jsme si pořádně od plic s harmonikou zazpívali. Ve čtvrtek 28.5. jsme si vyjeli na výlet do Litomyšle. Navštívili jsme zámek, rodný dům Bedřicha Smetany a po vydatném obědě jsme se vydali s průvodcem na obhlídku dalších pamětihodností. Byl čas i na nezbytné nákupy. Počasí nám přálo, takže spokojenost.

Ve středu 3. června jsme u příležitosti MDD uspořádali pro děti zdejší ZŠ sportovní dopoledne. Všechny děti absolvovaly pět soutěžních disciplín a všechny si vybojovaly perníkové medaile s logem klubu. Některé je hned použily jako předkrm před oběděm.

Ve čtvrtek 4. června mezi nás zavítali manželé Šafářovi s přednáškou o ostrovním státě Fidži v Oceánii. Tato akce proběhla v již zrestaurované místnosti na OÚ.

Sportovně-společenské odpoledne. Více zde.

V pátek 10. 7. jsme čtvrtletí uzavřeli definitivně, venkovním posezením na myslivecké chatě Skalka. Minutou ticha jsme uctili památku zemřelého člena Petra Kuchaříka a potom jsme se pokoušeli naplňovat připravený program. Příliš se to však nedařilo. I když byla k dispozici harmonika, prakticky se nezpívalo. Nikomu se do zpěvu moc nechtělo. A tak závěr čtvrtletí byl takový, na naše poměry a zvyklosti - řekněme neobvyklý. Nebylo to prostě to "pravé ořechové".

Josef Doležal,
22.07.2015