ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Pražská pétanguová liga roku 2016

Den 30. 11. 2016 si v pražské pétanquové lize zapíší členové Klubu seniorů Řepy zlatými písmeny. V tento den o 18.00 hod. se uskutečnilo slavnostní ukončení 6. Ročníku pražské pétanguové ligy a vyhlášení vítězů. Všechna ta paráda se odehrála na UBULODROMU v areálu Únětického pivovaru.

Chystali se poháry, medaile a už k mikrofonu přistoupil ředitel Pražské pétanquové ligy Ondřej Preuss. Přivítal přítomné, které se v hojnem počtu této akce zúčastnili a my jsme si už chystali naše ruce k potlesku.

Na prvním místě se umístnil a vítězem 6. Ročníku druhé pražské pétanquové ligy v roce 2016 se stal náš kolektiv Klubu seniorů Řepy, který soutěžil pod názvem „ŠPANIELKA A“ na čele s kapitánem Jaroslavem Hladíkem. Členy tohoto úspěšného kolektivu jsou Pavel Holoubek, Radovan Čanek a Ing. Eva Hladíková, manželka kapitána, která podlehla těžké nemoci dne 20. 11. 2016.  Kolektiv během soutěže absolvoval 10 utkání, z toho 8 vítězných se skórem 74 bodů.  Velké Bravo a obrovské gratulace pro vítěze za vzornou reprezentaci Klubu a MČ Praha 17- Řepy.

Na druhém místě se umístnil v 6. Ročníku druhé pražské pétanquové ligy v roce 2016 kolektiv Klubu seniorů Řepy „C“ na čele s kapitánem Ing. Aloisem Řezníkem. Členy tohoto úspěšného kolektivu jsou Marie Řezníková, Jana Hejnicová, Olina Svatošová, Anna Prohasková a Vladimír Hejnic. Kolektiv během soutěže absolvoval 10 utkání, z toho 8 vítězných se skórem 34 bodů. Velké Bravó a obrovské gratulace pro tento kolektiv za vzornou reprezentaci Klubu a MČ Praha 17.

Oba kolektivy jak Hladíkovci, tak i Řezníkovci si zajistili postup do 1. ligy pražského pétanque. To v začátku soutěže z jara 2016 nikdo nepředpokládal, a proto z jejich úspěchu máme obrovskou radost a píšeme to zlatými písmeny.

Na dalších místech se umístnili Spolek Park Grébovka, Klub Rodamiento II, Petank Club Praha A, Petank Club Praha B, Klub seniorů Řepy B, Klub seniorů Řepy D, Meta Praha, Španielka B a Kristínka A. Všem patří gratulace a naše pochvala za 10 odehraných zápasů v průběhů pražské druhé ligy v pétanque.

A jaký by to byl UBULODROM bez tradičního supermelé. Tak to bylo i ve středu 30. 11. 2016.  Organizátoři vylosovali s přihlášených hráčů trojice a trojkolový boj začal. Zvítězit chtěli všichni, ale koule se někdy kouleli i jinam než ke košonku. Jedna začátečnice se ptala: „Proč mi ta koule letí doprava, když já ji házím doleva“.
Těžká odpověď, když se to stává někdy i pétanquovým borcům. Ale to velké překvapení se zrodilo na závěr a to skutečně nikdo neočekával. Vítězem supermelé se stala členka Klubů seniorů Řepy Valja Rybářová. Jediná měla 3 vítězné zápasy. Náš obdiv a obrovská gratulace pro Valju, nositelku průkazu ZTP/P nebrala konce. Nevím, či nevyhrála i proto, že hned v úvodě si zakoupila nové licencované koule a ty ji dokouleli až k vítěznému konci. Musím Valju pochválit, je to její zatím největší pétanquový úspěch.

V pozdních nočních hodinách jsme se vrátili domů do Prahy, sice trochu unavení ale velmi, velmi, úspěšní. Končím pétanquovým heslem „KOULÍM ZDAR“ a těšíme se na další sportovní utkání s našimi pétanquovýma přáteli nejen z Prahy, ale z celé ČR.  

Za Klub seniorů Řepy si s Vámi povídala a akci nafotila Ria Szitányiová.  
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
09.12.2016