ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

spolek seniorů SenSen Lučina

Informace  o činnosti spolku seniorů SenSen Lučina.
 
V měsíci září jsme po několika měsících příprav, obdrželi usnesení Krajského soudu v Ostravě o registraci našeho spolku seniorů SenSen Lučina, což nám umožnilo založit si u banky svůj peněžní účet a tím možnost přihlásit se do různých projektů nebo grantů, které podporuji aktivní činnost spolku seniorů.
 
V sobotu 10. září jsme uspořádali již jedenáctý ročník Lučinského výšlapu na Lysou horu, jako součást 58. ročníku Bezručova výplazu. Na Tatranské vyhlídce se nás sešlo patnáct občanů Lučiny, což je o něco méně než v minulém roce. Součásti výšlapu byla také návštěva mohyly Ivančena, která v současné době prochází celkovou rekonstrukci a změnou své podoby.
 
Ve čtvrtek 22. září jsme členové spolku a manželky v počtu dvanácti lidí, odjeli na prodloužený víkend do Tater, konkrétně do Starého Smokovce, na stejné ubytovací zařízení, jako loni. Cílem akce bylo zdolání Lomnického Štítu, samozřejmě lanovkou, což se nám díky přijatelnému počasí podařilo. Vrcholové foto účastníků z Cimermanovy vyhlídky přikládáme. V sobotu, zdatnější část spolku vyšlapala na Téryho chatu, zbytek členů navštívil Štrbské pleso, Popradské pleso a Symbolický cintorín. Počasí nám přálo, takže jsme si užili pěkné čtyři dny plné turistiky a večerního posezení u kytary.
 
Ve středu 28. září se část spolku zúčastnila již tradičního pochodu kolem Žermanické přehrady, který jsme si zpestřili předem dohodnutou návštěvou farního kostela sv. Jakuba, a především místní fary, kde nás pan farář Vecheta provedl celou farou, doslova od půdy po sklep a seznámil nás s tím, co se mu podařilo z uskladněných památek zachránit, rekonstruovat a opět vrátit původnímu účelu. Zajímavé povídání jsme zakončili poděkováním a pozváním pana faráře na některou z našich akcí.    
 
Ve čtvrtek 29. září jsme tzv. Hubertovou jízdou na kole zakončili naše čtvrteční vyjížďky na kole do blízkého i vzdálenějšího okolí, které jsme pořádali od poloviny  měsíce dubna. Akce  zůčastňovalo v průměru 5 členů spolku, kteří za cca 20 čtvrtků a průměru 27 km na vyjížďku najeli cca 540 km.  
 
V sobotu 22. října jsme uskutečnili již druhý ročník,  Zamykání přehrady, ukončení plavecké a chatařské sezóny,  spojené s posezením u srnčího guláše a kytary. Škoda jen, že se akce zúčastnilo méně místních členů spolku než v loňském roce, když jeden člen přijel až z Prahy.
 
Na měsíc listopad jsme chtěli připravit besedu s Vítězslavem Dostálem, prvním Čechem, který objel celou zeměkouli na kole a americký kontinent od Aljašky po Hornův mys. Bohužel v termínu, který jsme si stanovili musí Víťa odjed do zahraničí, ale ujistil nás, že přednášku uskuteční v jiném termínu.
 
Další naše akce pro občany Lučiny budeme postupně zveřejňovat. Sledujte proto webové stránky obce a plakátovací plochy. 
 
V Lučině 2.11.2016.
Za spolek seniorů SenSen Lučina zapsal Jaroslav Mokryš.
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
09.12.2016