ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Zvonkohra v pohybu - jóga s Markem a s Věrou, cvičení s Věrou, sebeobrana s Reném...

Zvonkohra je velmi aktivní a akční. Hrádek stále žije pohybem. Ať už máme na mysli náš sportovní kroužek, kruh sebeobrany,  nebo nejrůznější mimořádné akce.
V listopadu proběhlo cvičení s fyzioterapeutkou Petrou Lancovou, která se věnuje zvláštní jemnohmotné Feldenkraisově metodě, která není zatím u nás příliš rozšířená a známá. Pakliže patříte k těm kdo ji vyzkoušeli, máte předstih. Pro milovníky jógy bylo velmi podnětné druhé setkání s jogínem, Markem Šmucarem, s nímž jsme se poprvé potkali, díky Jarušce Dvořákové,  již v září tohoto roku. Společné harmonizující cvičení, které proběhlo na Hrádku 11. 11. 2016,  jsme si opravdu užili a dozvěděli se na něm  spoustu dalších zajímavostí ohledně fungování našeho těla i mysli. Pokračování máme přislíbeno opět v lednu. Takže se budeme těšit. Tato aktivita navíc volně navazuje na naše pravidelné cvičení v rámci sportovního kroužku, který vede Věrka Michoňová. Ona je nejen propagátorkou jógy a zdravého životního stylu, ale sama je toho nejlepším příkladem. Má ostatně i hlavní zásluhu na tom, že jsme se s jógou měli možnost skamarádit a oblíbit si ji, protože je opravdu vhodná pro každého.  Ásany, účinné proti nejrůznějším neduhům si může vybrat a zacvičit opravdu každý v jakémkoli věku.  
A pokud se chceme protáhnout a zaskákat při svižné hudbě, jsou tu úžasné lekce s Věrkou Heinovou, která vám tělesnou schránku procvičí od hlavy k patě. Má k tomu ten nejpádnější důvod - přímo na sobě má totiž vyzkoušeno, jak je důležité míti pružnou figuru, přesto, anebo spíše právě proto, že nám roky přibývají. Díky oběma Věrám jsou naše cvičební aktivity různorodé a baví nás na ně chodit. 
A kdybyste chtěli spojit příjemné s užitečným, dejte se na sebeobranu s René Blažkem. Trénuje se každý pátek od 10ti do 12ti hodin a není to tak úplně  procházka růžovým sadem, i když legrace se přitom užije. Prostě, těžko na cvičišti, lehko na bojišti a s touhle průpravou se domů můžete klidně vracet i po půlnoci :-) 
Termíny jednotlivých kroužků najdete v prozvánce na příslušný měsíc. Takže, choďte, hýbejte se, buďte hodně zdraví a v pohodě!!! :-)

Dana Marková :-)




 
ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
21.11.2016