ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

V TEPLICÍCH ODSTARTOVAL WALKING FOOTBALL

Zvonkohra z.s.SEN SEN TEPLICE  -   Zájmový klub Senior speciál Teplice,  přijala velmi zajímavou nabídku Fotbalové asociace České republiky
 a
pozvala seniory, které baví akce a také ty, kdo se zajímají o všechno nové
 
31. 10. 2017 v 15 hod. Sportovní hala Teplice, Na Stínadlech
V TEPLICÍCH  ODSTARTOVAL  WALKING FOOTBALL
SENIORSKÝ FOTBAL V CHŮZI 31. 10. 2017 Na Stínadlech.
 
Fotbal v chůzi/walking football se hraje od roku 2011 ve Velké Británii a provozovat jej mohou Ti, kdo by jinak kvůli zdravotním problémům nebo věku nemohli fotbal hrát.
Fotbalová asociace ČR a Zvonkohra z.s.SEN SEN TEPLICE  -   Zájmový klub Senior speciál Teplice,  hlásí dobrou zprávu. Setkali jsme se,  vyzkoušeli fotbal v chůzi a říkáme ano, to chceme.  Je to dobrá sportovní činnost. Fotbal je národní sport naší země už desítky let a tohle povědomí je stále v našich myslích.  Náhle se nám vybavila mladá léta a vědomí, že něco vzrušujícího není nenávratně pryč. Můžeme znovu objevit pohyb a aktivitu, kdy je třeba myslet, kombinovat, můžeme opět najít požitek ze hry, možnost uspět a mít radost. Pravidla fotbalu v chůzi jsou našim změněným okolnostem dobře přizpůsobena. Zpočátku jsme na ploše mezi dvěma brankami byli trošku na rozpacích, bylo nejasné, co musíme. Ale pak se hra rozjela. Musíme vytvořit souhru v družstvu, spolupracovat, vědět, kam úspěšně přihrát, kdo  kterou  situaci  spolehlivě jistí. Poznali jsme sblížení a společnou radost z každé dobré akce a přihrávky. Zvládnout techniku je nutné, to docílíme postupem času dobrým tréninkem.  Fotbal v chůzi nám beze sporu rozproudil krev a potěšil nás.   Díky všem osobnostem a celebritám, přišli jste mezi nás a ukázali nám novou možnost být spolu. Po skončení hry v sále se ještě tvořily diskusní skupinky, bylo nám hezky a nespěchali jsme s odchodem.
Bereme Vás za slovo a jdeme do toho, zůstaňte s námi, najděme možnosti a cestu, jak na jaře nastoupit na zelenou trávu a rozjet hru s kulatým míčem. Udělali jsme spolu první krok a pojďme dál. Jsme připraveni. Zájem o teplické fotbalové dění jsme my, senioři prokázali v testu znalostí o FK Teplice. Ten se podařil, výsledky byly dobré až nečekaně. Také následovaly pěkné odměny.
Ve sportovní hale Na stínadlech se sešly osobnosti a legendy, pan Rudolf Řepka, Pavel Verbíř, Přemysl Bičovský, Jaroslav Melichar, Míša Veselá, Josef Houška, Jan Štefko. V té skvělé společnosti se tajil dech respektem a úctou. Přišli a byli přátelští, vstřícní, byli jedni z nás.  Děkujeme! Od počátku byla atmosféra velmi přátelská a otevřená.  Dozvěděli jsme se, co a jak a pak jsme šli „do akce.“
Fotbal v chůzi, doporučený FAČR Rudolfem Řepkou a Míšou Veselou, přišel do Teplic a zvítězil. Postavili jsme dvě družstva, žluté a modré. Vyhráli jsme dva poháry: za 1.místo( kapitán Bičovský) a také za 2.místo ( kapitán Melichar) v tabulce. To se jen tak nevidí. Zkoumali jsme, zda se poháry dají otevřít a naplnit šampaňským. To pro příště …… . :-)

Dovolím si ještě osobní vyjádření pocitů z pěkného odpoledne ve čtvrtek  31.10. 2017 ve sportovní hale Na Stínadlech. Díky Tepličanu Rudolfu Řepkovi, že dobrou věc přinesl sem, kde je doma. Díky Míše Veselé, že nám hru skvěle prezentovala a také posílila žluté družstvo. Díky teplickým fotbalovým celebritám, Přemyslu Bičovskému, Jaroslavu Melicharovi, Pavlovi Verbířovi. Byli jste přátelští a vstřícní, ukázali jste nám, že pořád umíte, jste výrazné osobnosti a máte stále co dobrého dávat svému okolí. Děkujeme vskutku profesionálním trenérům Josefovi Houškovi a Janu Štefkovi – ukázali jste nám, jak umíte tým rozproudit a správně usměrňovat. Také dík Pavlovi Verbířovi, že mi předvedl svou pověstnou placírku. Byla jsem zvědavá. :-))
Poděkování patří všem seniorům , kteří přišli, těm, kdo  nastoupili a bojovali s nasazením a radostí.
Díky Marušce a Jarmilce za dobrý slavnostní výkop – prostě jsme bezva a skvělí.  Na závěr jasná zpráva – u nás seniorů dobrýýýý !

P.S. Poděkování patří rovněž Mirkovi Minaříkovi za rychlé fotky - viz. naše fotogalerie...
 
1. 11. 2017
Helena Voctářová
Zájmový klub Senior speciál Teplice
Zvonkohra z.s. SEN SEN Teplice 
 
ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
01.11.2017