ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Kalendář přinesl v Prachaticích řadu mezigeneračních setkání a radost všem

Nejmilejší kalendář pro babičku a dědu, dar SenSenu a nakladatelství Babičkářství

Týdenní stolní kalendář Nemilejší kalendář pro babičku a dědu je speciálně uzpůsoben, aby do něj mohly děti tvořit obrázky pro své prarodiče každý měsíc. V kalendáři všichni kdo s ním již pracovali, našel bílé plochy pro obrázky, pranostiky, citáty, tipy a zajímavosti na každý týden, radost z každého dne, samolepky s obrázky. Díky projektu SenSen jsme se setkaly se čtyřmi skupinami seniorů a dětí (z mateřské školy, školní družiny, základní školy – dobrovolníky a zdravotně postiženými mladými lidmi) a společně si o kalendáři a jeho významu, významných dnech (svátcích, narozeninách, svatbách, Dnu dětí a Dnu seniorů) povídali, společně malovali a vytvářeli radost druhým.
Záběry jsou z Mateřské školy Prachatice, Skalka, kde si děti se seniory povídaly a vyráběly obrázky pro své prarodiče, na závěr nechybělo malé vystoupení s písničkou. Druhý záběr je ze setkání s dobrovolníky ze Základní školy Prachatice, Národní předání jako odměny kalendářů za pomoc při sportovních hrách seniorů.
Z kalendáře na tento týden: Květen je doba květů. Dříve se tento měsíc nazýval máj, slovo květen použil v roce 1805 Josef Jungmann a toto označení se rychle ujalo.
Schválně, když půjdete ven, kolik kvetoucích rostlin, keřů a stromů napočítáte? Ti z vás (prvních pět), kteří napíší do konce května nejvíce květeny (minimálně 10) získají  Nejmilejší kalendář pro babičku a dědu. Pište na e-mail hana.rabenhauptova@mupt.cz
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
29.05.2018