ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Pro seniory další místo k setkávání, poradna i aktivity.

Prachatická poradna pro zdravotně postižené a seniory i ve Vlachově Březí


V květnu 2018 otevřelo Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s. nové Detašované pracoviště ve Vlachově Březí. Poradna pro osoby se zdravotním postižením, která je financována z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanosti, bude otevřena každé úterý a čtvrtek od 7:00 do 15:30 hodin. Klienti poradnu najdou v přízemí městského úřadu ve Vlachově Březí.
Slavnostní otevření bylo zahájeno v 10 hodin a pro návštěvníky bylo k dispozici malé občerstvení. Ředitelka JCZPS o. p. s. Hana Vlasáková na začátku představila poradnu a prozradila i plány do budoucna, co je v nových prostorách pro návštěvníky připraveno nebo se chystá. Kromě poradenství se návštěvníci mohou těšit na různé volnočasové aktivity. První z nich, tvořivá dílna, proběhne již 17. května v odpoledních hodinách.
Na otevření byli pozváni starosta města Vlachovo Březí Lubomír Dragoun, ředitel Úřadu Práce ČR kontaktního pracoviště Prachatice Ing. Václav Pauch s paní Vítovou. Dále zástupkyně MAS Šumavsko Bc. Markéta Kovářová, zástupkyně správní rady a města Prachatice  Hanka Rabenhauptová a předsedkyně Svazu tělesně postižených v České republice z. s. místní organizace Vlachovo Březí paní Květoslava Urbanová. Zúčastnilo se i několik občanů města Vlachovo Březí.
Sociální pracovnice Dita Orálková se těší na klienty nejen z Vlachova Březí, ale i z přilehlých obcí například Chlumany, Budkov, Libotyně, Lipovice nebo Újezdec.
Děkujeme všem zúčastněným za podporu a milá slova do začátku. Doufáme, že poradnu budou lidé navštěvovat s důvěrou a ve Vlachově Březí si najde své místo stejně jako v ostatních městech Jihočeského kraje.
Mgr. Hanka Vlasáková, DiS.
ředitelka Jihočeského centra pro zdravotně postižené a seniory o.p.s.
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
30.05.2018