ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Slavnostní zakončení Senior akademie 2014

Projekt Senior akademie 2014, který pro liberecké seniory realizovalo Komunitní středisko KONTAKT Liberec, p. o. za finanční podpory ČSOB, byl zakončen v obřadní síni liberecké radnice slavnostním předáním certifikátů absolventům.
V rámci tohoto projektu prošla třicítka seniorů osmi vzdělávacími bloky se zaměřením na současnou problematiku. Jednotlivé vzdělávací bloky vedli odborní lektoři, výuka se vždy skládala z dopolední odborné části a z odpolední praktické části. Cílem projektu bylo vytvoření skupiny seniorů, kteří se dovedou orientovat v problematice současného dění, v nástrahách, které na seniory číhají a dovedou tyto problémy řešit. Vyškolení senioři budou umět poradit i svým „kolegům“ při řešení životních situací, do kterých se mohou dostat.
DSC_0093.jpgPředání certifikátů absolventům Senior akademie se uskutečnilo v reprezentativním prostředí obřadní síně liberecké radnice za účasti náměstka primátorky pro školství, kulturu a sociální záležitosti Kamila Jana Svobody, ředitele Kontaktu Bc. Michaela Dufka a předsedkyně Rady starších Ireny Jiráskové.
V úvodu síní zazněly tóny studentské hymny Gaudeamus Igitur v provedení klavíristy pana Karla Hájka. Po úvodním slovu ředitele Kontaktu Michaela Dufka a náměstka primátorky Kamila Jana Svobody následovala slova zástupce absolventů Jiřího Brožka, který celý projekt hodnotil jako všem velmi prospěšný a pro všechny velice zajímavý. Pak již absolventi postupně přistupovali před přítomné kolegy, všichni si vyslechli několik základních informací o každém absolventovi a ten pak z rukou ředitele Kontaktu obdržel certifikát, od náměstka primátorky růži a od předsedkyně Rady starších knihu o Galerii Lázně.
Na závěr slavnostního aktu byli všichni absolventi pozváni do přilehlého salonku na přípitek a malé pohoštění ve formě rautu. Chvíle při rautu senioři využili ke vzájemnému vyměňování si dojmů z celé Senior akademie a dojmů z jejího slavnostního zakončení. Ohlasy na projekt byly pozitivní a všichni senioři vyjádřili přání, aby projekt s tímto zaměřením mohl být realizován častěji, protože všichni chápou jako přínosné vytvoření co největší skupiny seniorů, schopných ostatním radit při řešení obtížných životních situací.




Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
08.12.2014