ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Sportovní hry Kotlářka


Více fotografií na http://www.civilky.cz/nase-organizace/vypis/stredocesky-kraj/zakladni-organizace-podebrady/galerie/#!prettyPhoto[gal693]/0/

Seniorský klub ZO SPCCH Poděbrady sportovně soutěžil v Praze.


4. 6. 2014 probíhaly na pražském stadionu Kotlářka tradiční sportovní hry seniorů, kterých se mohly zúčastnit všechny kluby z ČR. Naše ZO SPCCH
pod vedením Jany Pospíšilové a z její iniciatívy vyrazila na pražskou Kotlářku poprvé a hned ve slušném počtu. Cca 20 soutěžících. Zaměřili jsme se na aktivity, které lze provádět v každém věku. Chůze se severskými holemi a hra Petang. Obě jmenované činnosti se zábavným způsobem v Poděbradech provozují zatím krátkou dobu, opět pod dohledem Jany Pospíšilové a jejího muže Jiřího.
Já jsem fandil našim děvám které mašírovaly s holemi a byl jsem členem jednoho závodního družstva v Petangu. Spolu s Janou Pospíšilovou a mojí ženou Jitkou jsme bojovali jako lvi, ale ze tří utkání jsme vyhráli jen jednou a to nad „našimi“. Mezi pražskými seniory jsme poznali družstva, které hrají již delší dobu , mají zkušenosti z pravidelných soutěží a ovládají techniku i taktiku hry. Právě ty nám byly vylosovány. I když jsme prohráli, mnoho jsme se poučili od zkušených hráčů.
Kromě soutěžících se předvedl i taneční kroužek Country pod vedením Mili Králové. Všechny nás přišla povzbudit naše předsedkyně Ivana Tomková s další členkou výboru Dášou Manželovou. Myslím, že bychom měli zavést Petang jako pravidelnou soutěž v naší organizaci. Jednak je to zajímavá, dramatická hra, jednak bychom se připravili na příští Sportovní hry seniorů.
Pořadatelem SHS bylo občanské sdružení Buď fit seniore, záštitu převzala Česká unie sportu s podporou SENSEN – Senzační senior.

Josef Bubeník

Jana Pospíšilová,
Svaz postižených civilizačními chorobami ZO Poděbrady z.s.,
11.07.2014