ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Klub Pod Hradbami

Za přítomnosti starosty byla v Klubu Pod Hradbami předána štafeta

Starosta města Martin Malý byl přítomen slavnostního předání štafety v Klubu důchodců Pod Hradbami v Prachaticích, který deset let vedli manželé Ludačkovi. Marie Ludačková se rozhodla, že klub je zajetý a je třeba jej předat dalším zájemcům o práci – vytváření prostoru a aktivit v klubu pro seniory. A tak svolala na 31. 10. 2016 setkání, kterého se zúčastnilo několik desítek stálých navštěvovatelů a podporovatelů klubu z řad seniorů, vedení města (vedle starosty města se setkání zúčastnili i místostarosta Jan Klimeš a radní Radka Paulová).

Klub je organizační složkou Městské organizace Svazu důchodců Prachatice. A tedy zatím, než se najde někdo ze stálých členů, štafetu převzala předsedkyně organizace Zdena Hrůzová. Předání a poděkování současnému vedení klubu manželům Ludačkovým byl přítomen i bývalý dlouholetý předseda Svazu důchodců Prachatice Jiří Dolejš, jeden ze zakladatelů klubu, který opět připomenul heslo důchodců: „Aby nikdo nebyl sám“. Kluby po městě pro seniory, zdravotně postižené jsou ve městě zřizovány, udržovány a podporovány, a je jedno, zda jej buduje ta či ona organizace, město, či další subjekt.
Starosta města ve svém poděkování zdůraznil také velkou potřebu seniorů se scházet a jeho podporu i celého vedení těmto aktivitám. Předal dárek. Práci seniorů, klubu, Marie Ludačkové a Jiřího Ludačky ocenili také Jan Klimeš a Radka Paulová. Paní Koželuhová za klubové seniory předala kytici růží a deníček, do kterého byla zapsána řada moudrých myšlenek, přání a citátů. ¨Pak již následovala volná zábava za doprovodu harmoniky, zpěvu, vtipů, vyprávění ….

Hanka RH+
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
07.11.2016