ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Pochod proti diabetu v Prachaticích

V rámci aktivit spojených se Světovým dnem diabetu, který si každoročně připomínáme 14. listopadu, byl i v Prachaticích uspořádán Pochod proti diabetu. Sraz všech účastníků byl před prachatickou radnicí. Akci zahájil dlouholetý organizátor a i bývalý předseda místní organizace Svazu diabetiků pan Churaň. Vysvětlil význam akce, pozval na akce organizace a zahájil pochod. Pochod vedl symbolicky z Velkého náměstí přes Štěpánčin park do zahrady hospice.

Zdravotní sestry z prachatické nemocnice zase zájemcům o BEZPLATNÉ změření krevního tlaku a náběru – kontroly hladiny cukru v krvi se také připojily ke Světovému dni diabetu. Akce proběhla v dopoledních hodinách 14. 11. 2016 od 8.00 – 11.00 hodin – jednak přímo v nemocnici v prostorách před RTG a ve městě v hale prodejny PRIOR.

Organizováním těchto akcí má upozornit veřejnost na problematiku diabetu.

A nezapomeňte: řada provedených studií prokázala, že pravidelné cvičení nejméně 30 minut denně (např. 10 000 svižných kroků) a lepší strava s nízkým obsahem tuků a vysokým obsahem vlákniny významně snížila riziko vzniku diabetu 2. typu.

Hanka RH+
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
18.11.2016